1. yle.fi
  2. Uutiset

Koirahoitolat täyttyvät kesäisin

Lemmikin mukaan ottaminen lomamatkalle ei aina onnistu, eikä hoitajiakaan välttämättä löydy lähipiiristä. Lemmikeille onkin järjestetty omia hoitopaikkoja ympäri maakuntaa.

koira
Kultainennoutaja koirahoitolan aitauksessa.
YLE / Päivi Meritähti

Nakkilalainen Best koirahotelli sijaitsee rauhallisella paikalla umpimetsässä. Majoituspaikkoja siellä on noin 20 koiralle. Hotellin pitäjän, Petri Nummijärven mukaan majapaikka pyritään kuitenkin aina järjestämään tarvitsevalle. Kiireisintä on viikonloppuisin sekä juhlapyhien ja kesälomien aikaan.

Koirahotellin asukkaat viipyvät majapaikassa yleensä päivästä viikkoon.

- Joskus joku tuo kokeeksi tunniksi pystyykö se heidän ”hellallettansa” olemaan meillä hoidossa ja kyl koira yleensä tykkää olla. Koirahan viihtyy hyvinkin, mutta se omistaja vähän lähtee aina tippa linssissä, kun se koira jää tänne, kertoo Nummijärvi.

Koirahotellissa pääasiallinen palvelu sisältää koirien majoituksen ja ruokailun. Koiria myös lenkitetään ja rapsutellaan, asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

Majoitus nakkilalaisessa koirahotellissa maksaa 15 euroa ensimmäiseltä vuorokaudelta ja 10 euroa seuraavilta. Hintaan kuuluu myös ruokailu. Täydenpalvelun majoitus irtoaakin lemmikille loma-aikaan isäntää halvemmalla.

Lähteet: YLE Satakunta

Lue seuraavaksi