yle.fi-etusivu

Totoaminen lisää jännitystä ravien seuraamiseen

Käsiohjelma antaa totopelaajalle arvokasta tietoa. Ohjelmaa täytyy vain osata lukea.

hevonen
Virallinen valvoja Kirsi Lindqvist opastaa Sirkka Haverista pelikupongin täyttämisessä.
Virallinen valvoja Kirsi Lindqvist opastaa Sirkka Haverista pelikupongin täyttämisessä.YLE Etelä-Karjala / Suvi Simpanen

Käsiohjelmasta selviää hevosen nimen ja lähtöpaikan lisäksi paljon muutakin tietoa. Hevosen isä, emä ja emänisä näkymät heti hevosen nimen alla. Seuraavana mainitaan ohjastajan ajopuvun väri. Tämä tieto auttaa lähdön seuraamista, koska hevosen kilpailunumero ei näy takakaarteesta asti. Tämän jälkeen käsiohjelmassa kerrotaan hevosen omistaja ja kotipaikka sekä ohjastajan nimi.

Lämmittelyn seuraaminen kertoo paljon

Hevosen kilpailukunnosta kertoo hevosen viisi viimeisimmäksi juostua starttia tuloksineen. Ohjelmassa on kerrottu milloin hevonen on startannut ja millaisella ajalla sijoitus on tullut. Hevosen voittosumma ja ennätysajat käyvät ilmi ylälaidasta. Aina tuoreimman tiedon hevosen kunnosta saa kuitenkin valmentajalta ravien tallialueelta ennen starttia.

Hevoset lämmitellään lähtöjen välillä. Kokenut pelaaja seuraa lämmittelyssä olevien hevosten juoksua ja tekee omat päätelmät hevosen kilpailukunnosta. Lämmittelyaika on rajallinen lähtöjen välissä. Seuraavan lähdön hevoset tulevat esittelyyn noin viisi minuuttia ennen lähdön alkua. Tässä vaiheessa muita hevosia ei ole radalla lämmittelemässä. Pelaajilla on esittelyn jälkeen lähdön alkuun asti aikaa viedä pelikuponki.

Pelikuponki on voimassa kolme kuukautta. Alle 15-vuotias saa pelata Toto-pelejä vain samaan perheeseen kuuluvan täysi-ikäisen mukana.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Työelämä

Yritys lennätti työntekijänsä viikoksi Balille

Työnteko aurinkorannoilta voi olla pian arkea, kun diginomadit murtavat työnteon tapoja

Valtion talousarviot

Yle seurasi keskustelua eduskunnassa:

"Mitä ihmeen lääkettä te otatte, kun te lähdette täältä salista ulos?"

Verotus

Ensimmäinen laskelma julki: köyhät maakunnat joutuisivat perimään todella korkeaa maakuntaveroa

Raqqa

Katso video murskatusta kaupungista

Ylen Antti Kuronen kävi ensimmäisenä suomalaistoimittajana Isisin entisessä pääkaupungissa Raqqassa