Professori: Kauppisen ero ei henkilökohtainen ratkaisu

Joensuun yliopiston julkisoikeuden professori Teuvo Pohjolainen ei pidä Kevan toimitusjohtajan Markku Kauppisen maanantaista eroa pelkästään henkilökohtaisena ratkaisuna. Pohjolainen ei myöskään odota Kevan ja Nova Groupin taloudellisia kytköksiä koskevilta selvityksiltä suuria.

Pohjolainen kertoi YLE Uutisille, että tiistaina julki tulevassa valtiovarainministeriön ja Finanssivalvonnan tekemässä selvityksessä ei ole odotettavissa mitään odottamatonta. Hän ei myöskään usko, että Kuntien eläkevakuutus eli Keva ja vaalirahoittaja Nova Group olisivat toimineet lainvastaisesti.

- Luulen, että Kauppisen aktiviteetti tässä asiassa ei ehkä ole ollut ihan omaa, vaan varmasti on keskusteltu kenties valtakunnan poliittisen johdon kanssa, mutta vähintään Kevan hallituksen kanssa, Pohjolainen arvioi.

Hänen tulkintansa mukaan Kevassa on ajateltu, että kesäaikaan asia unohtuu, kun toimitusjohtaja itse ilmoittaa eroavansa tehtävästään ja käyttää perusteena perusteettomia syytöksiä.

- Ja sillä, että mahdollisuus toimia toimitusjohtajana on viety, halutaan pelastaa tämä instituutio eli Keva tässä asiassa.

Kevan ja Nova Groupin taloudellisia kytköksiä koskeva selvitys julkaistaan aamupäivällä. Keva itse kertoo oman selvityksensä yhtiön suhdetoiminnasta myöhemmin iltapäivällä.