Kaksi suomalaista keittokirjaa palkittiin Pariisissa

Marko Koskisen Passione - intohimona italialainen keittiö on palkittu parhaana italialaisena ruokakirjana The Gourmand World Cookbook Awards -gaalassa Pariisissa. Ahmed Ladarsin Mämmi-kirja sai puolestaan parhaan yhden aiheen keittokirjan palkinnon.

kulttuuri

Koskisen kirja sai raadilta kiitosta paitsi sisällöstä, myös valokuvista ja graafisesta suunnittelusta. Kaikkiaan italialaisten keittokirjojen sarjassa kilpaili 14 kirjaa.

Taitotalon ravintolapäällikkönä työskentelevä Koskinen on tehnyt kirjansa yhteistyössä toimittaja Christer Lindgrenin ja valokuvaaja Jukka Lehtisen kanssa.

Passione-kirja sisältää noin 60 reseptiä, joihin kaikki tarvittavat raaka-aineet on saatavilla suomalaisista ruokakaupoista.

Viime vuonna kirja sai parhaan suomalaisen keittokirjan palkinnon Helsingin kirjamessuilla.

Myös mämmi-kirja palkittiin

Suomeen tuli palkinto myös yhden aiheen keittokirjojen kategoriassa. Voiton vei tunisialaislähtöisen Ahmed Ladarsin Mämmi-kirja, johon on koottu yli sata tapaa käyttää mämmiä leivonnassa ja ruoanlaitossa.

Palkintolautakunta sanoo valinneensa Ladarsin kirjan 41 ehdokkaan joukosta edistääkseen kulinarististen aarteiden tutkimusta ja löytämistä uudelleen käyttöön. Lautakunnan mukaan ruokalajeja on monissa maissa uhanalaisten listalla ja vain tämän kirjan kaltaisen työn avulla respetit voidaan säästää.

Kuun alussa Pariisissa järjestetyssä gaalassa palkittiin myös kaksi muuta suomalaiskirjaa. Jukka Sinivirran Ranskan viinit - Matka halki viinitarhojen sijoittui ranskalaisia viinejä käsittelevien kirjojen sarjassa toiseksi ja Antti Heikkilän Diabeteksen hoito ruokavaliolla sijoittui terveys- ja ravitsemuskirjojen sarajssa kolmanneksi.

Lähteet: YLE Uutiset