1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sikainfluenssa

Sikainfluenssaan sairastuu syksyllä kolmasosa koululaisista

Auroran sairaalan infektiosairauksien klinikan ylilääkärin Ville Valtosen mukaan virus on edennyt poikkeuksellisen nopeasti. Sikainfluenssan takia ei aiota kuitenkaan sulkea kouluja.

sikainfluenssa
YLE

Suomessa on varmistunut viikonlopun kuluessa 19 uutta tartuntaa. Influenssa alkaa Valtosen mukaan levitä yleensä elokuun puolivälissä, juuri silloin kun koulut alkavat.

- Kolmasosa koululaisista tulee sairastumaan elo- syyskuun aikana. Se on todennäköisin visio. Silloin ei enää kannata sulkea kouluja vaan hoidetaan sairastuneet ja pyritään terveille järjestämään opetusta.

Influenssaepidemiat leviävät yleensä kolmessa aallossa. Muutaman kuukauden kestävän ensimmäisen aallon aikana arvioidaan sairastuvan noin miljoona suomalaista.

Valtosen mukaan toinen aalto tulisi Suomeen matemaattisesti laskien keväällä 2010.

- Se on yleensä ollut kuolleisuudella mitattuna pahin kolmesta aallosta. Sen takia tärkeää on, että ennen sitä väestö on saatu rokotettua.

Yliopiostosairaaloiden infektiosairauksista vastaavat lääkärit kokoontuivat maanantaina Helsinkiin pohtimaan hoito- ja rokotusstrategiaa sikainfluenssaa vastaan.

Samalla pohdittiin, minkälaisia ohjeistuksia kouluille ja terveyskeskuksille annetaan syksyä varten H1N1-viruksen vuoksi. Lääkärit kutsui koolle sosiaali- ja terveysministeriö.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi