Steinerkoulun laajennus jumiutui

Lappeenrannan steinerkoulun laajennus on jumiutunut kaupunginhallituksen pöydälle. Kaupunginhallitus haluaa lisäselvityksiä muun muassa siitä, voidaanko Tyysterniemen tai Armilan kouluja käyttää steinerkoulun tarkoituksiin.

Kuva: YLE

Lappeenrannan seudun steinerkoulun kannatusyhdistyksen talouspäällikkö Leena Hyrkäs katsoo, että kaupungin pohtimat vaihtoehtoiset tilat eivät sovellu koulun käyttöön. Tyysterniemen koulu on liian pieni ja siellä on myös homeongelma. Rakennus tarvitsisi peruskorjauksen, mutta yksityiselle steinerkoululle myönnettyä valtionosuutta ei voi siirtää kaupungin ylläpitämän koulurakennuksen kunnostukseen.

- Mikäli me emme käytä meille myönnettyä määrärahaa, se siirtyy jonossa seuraavalle hankkeelle, joka on tietääkseni Hämeenkyrössä, Hyrkäs sanoo.

Hänen mukaansa myöskään Armilan koulu ei tule kysymykseen samoista syistä.

Lappeenrannan seudun steinerkoulun kannatusyhdistys anoo kaupungilta 740 000 euron lainaa toteuttaakseen esikunta-alueelle lisärakennuksen, jota varten se on jo saanut 886 600 euroa valtionosuutta. Yhdistyksen oman rahoituksen osuus on 150 000 euroa.

Steinerkoulu aikoo käyttää puretun Taikinamäen koulun hirret uudisrakennuksen kehikkona ja muun muassa hirsiä nimikoimalla kerätä varoja hankkeeseen. Uudisrakennukseen tulisi koulun keittiö- ja ruokailutilat sekä juhla- ja liikuntasali.