Marjakiista: Kylätoiminta torjuu arvostelun

Lapin kylätoiminta-yhdistys torjuu marjasopimuksesta saamansa kritiikin. Kyläaktiivi Marjatta Pulska Savukoskelta epäili Lapin Radiossa maanantaina, että yhdistys ei ole kysynyt kyläläisten mielipiteitä ulkomaisten poimijoiden sopimuksesta.

Marjatta Pulska (kirjailija)
Ulkomaalainen marjanpoimija työssään.
Ulkomaalaisia poimijoita ei Etelä-Karjalan metsissä juuri nähdä.Rauli Virtanen / YLE Kuvapalvelu

Lapin kylätoimintayhdistys ja lappilaiset marjanostajat sopivat maanantaina muun muassa että ulkomaiset marjanpoimijat eivät tule kahta kilometriä lähemmäs kyläkylttiä.

Lapin kylätoiminnan tuen puheenjohtaja Outi Marttila vakuuttaa, että sopimusta on valmistelu yhdessä kylien kanssa jo viime syksystä saakka.

- Muun muassa Sallassa Lapin kylätoimintapäivillä asia tuli hyvin voimakkaasti jälkeen. Päivien jälkeen siitä on käyty vakavia keskusteluja eri sektoreilla.

- Lapin kylätoiminnan hallitus koostuu eri kuntien edustajia, jotka tuovat palautettua pöytään, jotta sitä voidaan käsitellä. Näin meillä on ollut suorat kontaktit tiettyjen kuntien kautta tietynlaisena otoksina tietyille kylille, joista on saatu palautetta asiaa valmisteltaessa, Marttila sanoo.