1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. matkailu

Musiikkitapahtumat kiinnostavat myös matkailijoita

Kesätapahtumat ovat tuoneet Lahteen tänä kesänä runsaasti matkailijoita. Kiinnostusta ovat herättäneet myös joka kesä järjestättävät musiikkifestivaalit.

matkailu
Lahden yöt pyörähtää käyntiin tänään. Lavan äänentoiston ja valaistuksen rakentaminen oli täydessä vauhdissa tiistaina iltapäivällä.YLE / Juha-Pekka Huotari

Kesätapahtumat tuovat Lahteen tuhansia turisteja. Tänä kesänä Lahdessa on matkailijoita jopa poikkeuksellisen paljon. Lahti Travelin myyntipäällikkö Tiina Koiviston mukaan turisteja vetävät etenkin suuret kansainväliset tapahtumat kuten F1-venekisat, kansantanssijuhla Nordlek ja tulevat veteraanien MM-kisat.

Koivisto kuitenkin uskoo, että oman osansa matkailijoista tuovat myös joka kesä järjestettävät musiikkifestivaalit. Lahdessa järjestetään tänäkin kesänä jo perinteiset Jazztori, keskiviikkona alkava Lahden yöt ja tulevana viikonloppuna hiphoptapahtuma Summer Up.

- Jokainen tapahtuma tuo Lahden seudulle lisäkävijöitä, jotka valitsevat reissunsa ajankohdan sen mukaan, milloin jokin tapahtuma on, Koivisto sanoo.

Kaikki eivät tosin matkaansa lyö lukkoon festareiden vuoksi, vaan ne havaitaan kohteessa.

- Toisaalta osa lomailijoista päättää tapahtuman vuoksi paikan päällä jäädä vielä yhdeksi päiväksi.

Koiviston mukaan on vaikea laittaa järjestykseen, mikä tapahtuma olisi kiinnostavin.

- Kaikkea tarvitaan ja melkein joka viikko pitäisi tapahtua jotain. Se on matkailun kannalta erittäin tärkeää, hän toteaa.

Lähteet: YLE Lahti

Lue seuraavaksi