Talouskriisi näkyy ruokakassissa

Talouden kriisi näkyy jo pirkanmaalaisten ruokakasseissa. Peruselintarvikkeiden kauppa on lisääntynyt ja grilleihin ostetaan entistä enemmän makkaraa.

Kotimaa
Makkaroita ja maissaintähkiä grillissä.
YLE

Tampereen Turtolan Citymarketin kauppiaan Marko Vainikaisen mukaan ihmiset tekevät itse entistä enemmän ruokaa. Näin esimerkiksi munien, jauhojen ja muiden peruselintarvikkeiden myynti on huomattavasti lisääntynyt.

S-marketit ja Salet puolestaan laajensivat alkukesällä omien, edullisempien merkkituotteiden valikoimiaan myös tuoretavaroihin. Ketjujen johtaja Outi Pellikka arvioi, että ostettavat määrät ovat pysyneet ennallaan, mutta mm. grilleihin hankitaan halvempia herkkuja.

- Se näkyy sillä tavalla, että asiakkaiden ostokset -ruokaahan ostetaan jatkuvasti kuitenkin, mutta ne painottuu hiukan edullisemman kilohinnan tuotteisiin kuin hyvinä aikoina.

Outi Pellikan mukaan kesällä makkaraa ostetaan aina paljon, mutta nyt sitä menee entistä enemmän.

- Mutta kyllä sinne grilleihin filettäkin jonkun verran menee. Vähemmän ehkä naudan filettä kuin possun ulkofileestä tehtyjä, erilaisia tuotteita. Kyllä myös lihaa myydään, mutta tosi paljon makkaraa.

- Edullisempia tuotteita menee jonkun verran enemmän.

Lähteet: YLE Tampere