Tangokuninkaallinen mukaan Euroviisukarsintaan

Tangokuninkaallinen on niin halutessaan yksi karsintojen kahdestatoista kutsuartistista. Yhteistyö tukee molempien tapahtumien brändiä.

Seinäjoen Tangomarkkinoilla ensi viikonloppuna valittava tangokuninkaallinen kutsutaan myös Suomen euroviisukarsintoihin. Tangokuninkaallinen on niin halutessaan yksi karsintojen kahdestatoista kutsuartistista.

Jos kuninkaallinen ei jostain syystä voi osallistua Euroviisuihin, paikka täytetään normaalin käytännön mukaisesti, kertoo Suomen karsinnan vastaava tuottaja Merete Manninen YLEstä.

Tangomarkkinoiden tuottaja ja ohjaaja Timo Suomi sanoo yhteistyön tukevan sekä Tangomarkkinoiden että Euroviisujen brändiä.

Tangolaulukilpailun finaalin karsinnassa torstaina yleisö valitsee puhelin- ja tekstiviestiäänestyksellä kolme naista ja kolme miestä lauantaiseen finaaliin. Tangokuninkaallisen valitsee tuomaristo.

Karsintaan selviytyivät Eerika Grönlund, Markus Kokkonen, Mervi Koponen, Amadeus Lundberg, Kaija Lustila, Marko Maunuksela, Tuomas Myllylä, Nino Nyman, Anni Parkkila ja Virpi Piippo.

Sekä karsinta että finaali lähetetään suorana YLEn kanavilla, TV2:ssa, Radio Suomessa ja Satumaa-verkkosivustolla. YLE julkistaa ensi tammikuun Euroviisukarsinnan muut 11 finalistia 30. syyskuuta. Alkukarsintoihin valitaan kolme kilpailijaa avoimen kilpailun kautta.