Paine Korhosta vastaan kasvaa

Keskustalainen liikenneministeri Anu Vehviläinen patistaa keskustan puoluesihteeriä Jarmo Korhosta harkitsemaan eroamista. YLE Uutisten haastattelussa Vehviläinen arvostelee varainhankinnasta vastaavan puoluesihteerin vetäytymistä julkisuudesta keskellä yhä jatkuvaa vaalirahakohua. Pääministeri Matti Vanhanen ei halua vielä arvoida puolusihteerin asemaa.

talous
Anu Vehviläinen ja Matti Vanhanen, kuvakollaasi.
YLE

- Tulee sellainen kuva, että henkilö, joka erityisesti on ollut meillä vastuussa varainhankinnasta, niin hän seuraa katseella nyt eikä osallistu tähän keskusteluun, sanoo Vehviläinen.

Vaalirahakohun pitkittyminen on saanut keskustalaiset ministerit joukolla vaatimaan puoluesihteeriä kertomaan omasta osuudestaan vaalirahojen junailijana. Korhosen selityksiä ovat kaivanneet Vehviläisen lisäksi myös ympäristöministeri Paula Lehtomäki ja kuntaministeri Mari Kiviniemi. Korhonen jäi juhannuksen tienoille lomalle, eikä ole sen jälkeen kommentoinut vaalirahavyyhden uusia käänteitä.

Vehviläinen on tuskastunut vaalirahakohun venymiseen. Hän toivookin, että keskustan puoluehallitus käsittelisi Korhosen asemaa jo elokuun alussa elokuun puolivälin sijaan.

YLE Uutisten Euroopan-lomamatkalta tavoittama pääministeri Matti Vanhanen ei lähde arvioimaan Korhosen asemaa, mutta uskoo hänen pian kertovan osuudestaan vaalirahoituksessa.

- Puoluesihteerin tehtävä on varojen kerääminen. Siinä tavataan paljon ihmisiä ja uskon, että hän on omalta puoleltaan valmis näihin kysymyksiin vastaamaan, arvioi Vanhanen.

Lähteet: YLE Uutiset / Paula Tiessalo, Paula Pokkinen