1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Ranskalaiset maailman ikävimpiä turisteja

Ranskalaiset turistit ovat saitoja ja töykeitä eli maailman huonoimpia turisteja, kertoo hotelliväelle tehty kysely. Tervetulleimmiksi hotellit toivottavat jo kolmatta vuotta peräkkäin japanilaiset, joita kiitetään siisteiksi, kohteliaiksi ja hiljaisiksi.

Kuva: Orestis Panagiotou / EPA

TNS-tutkimusyhtiö kysyi mielipidettä 27 kansallisuudesta 40 000 hotellin työntekijöiltä eri puolilla maailmaa.

Ranskalaiset saivat hyvän arvosanan vain tyylikkyydestä ja puhtaudesta. Juomarahassa he pihistelevät, ja vieraita kieliä he kaihtavat. Sen sijaan esimerkiksi yhdysvaltalaiset pyrkivät huonollakin kielitaidolla tilaamaan pizzansa tai paellansa paikallisella kielellä.

Yhdysvaltalaiset saivat parhaan arvosanan myös avokätisestä rahankäytöstä, mutta he olivat toisaalta kyselyn sotkuisimmat, äänekkäimmät, eniten valittavat ja huonoiten pukeutuvat turistit.

Tuloksillaan yllättivät etenkin brittituristit. Heillä on etenkin Välimeren maissa sangen huono maine mölyävinä kaljankittaajina, mutta yllättäen he olivat kakkosia yleisen käytöksen, kohteliaisuuden, hiljaisuuden ja jopa eleganssin kategorioissa. Vain japanilaiset arvioitiin tyylikkäämmiksi pukeutujiksi.

Entä ketkä valittavat vähiten, jos matka menee täysin pieleen? Japanilaisten lisäksi kanadalaiset, kysely kertoo.