130-vuotias Kotka juhlii kakkukahvein

Kotkan kaupunki täyttää 130 vuotta 16.7. Kaupunki juhlistaa merkkipäivää tarjoamalla asukkaile kakkukahvit Kotkan ja Karhulan toreilla.

Kotka
YLE / Arja Pekkonen

Kondiittori Kari Mäkelä suunnitteli juhlakakun 130-vuotiaalle Kotkalle. Työ tuntui mielekkäältä, kuten aina uutuuksia suunnitellessa. Uusia ideoita tarjosi mustikka, jota Mäkelä pitää varsinaisena trendimarjana tällä hetkellä.

- Mustikka on myös hyvin terveellinen raaka-aine, Mäkelä toteaa.

Lehdistölle esitelty näytekakku oli halkaisijaltaan noin 20 senttimetriä. Ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona kotkalaisille on kuitenkin tarjolla hieman kookkaampia kakkuja. Kotkan ja Karhulan toreilla arvioidaan syötävän noin 70 kakkua.

Kondiittori Mäkelä ei lähde arvailemaan, miten monta kananmunaa kakkuihin tullaan käyttämään. Muiden raaka-aineiden osalta sävelet ovat selvät: ranskankermaa menee noin 100 kiloa, vispikermaa 120 kiloa ja mustikkaa 80 kiloa.

Haastetta lisäsi se, että kaupungin syntymäpäivä osuu samaan yhteyteen Meripäivien kanssa. Perinteisissä Rommi Rudolf -leivoksissa kun riittäisi töitä muutenkin. Rommi Rudolf on nyt myös rekisteröity tuotemerkki.

- Leivos täyttää tänä vuonna 15, eli se on jo rippikouluiässä, Mäkelä laskee.

Kaksi vuotta sitten The Tall Ships' Races -tapahtumassa makean Rudolfin rinnalle lanseerattiin suolainen Purserinreppu. Mäkelän mukaan vastaanotto oli positiivinen, joten sitä päätettiin tarjoilla jatkossakin aina Meripäivien yhteydessä.

Lähteet: YLE Kymenlaakso