Tangomarkkinoiden finalistit valittu

25-vuotisjuhliaan viettävä Seinäjoen Tangomarkkinat on uudistunut voimakkaasti. Tänä vuonna esimerkiksi valitaan vain yksi tangokuninkaallinen.

Kuva: YLE VIIHDE

Voittaja valitaan kuuden finalistin joukosta. Finalistit ovat Virpi Piippo, Amadeus Lundberg, Eerika Grönlund, Markus Kokkonen, Kaija Lustila ja Marko Maunuksela. Finaali on lauantaina.

Seinäjoen Tangomarkkinoiden pari edellistä vuotta ovat sujuneet taloudellisesti heikosti. Toissa vuonna tappiota tuli 140 000 euroa ja viime vuonakin vielä 25 000 euroa.

YLEn Aamu-TV:ssä vierailleen Tangomarkkinoiden toimitusjohtajan Pekka Leinosen mukaan taloustilanne näyttää kuitenkin nyt viime vuosia valoisammalta. Tapahtuman kiinnostavuutta on pyritty lisäämään erilaisilla uudistusideoilla. Tarjolla on esimerkiksi kokonaan uudenlaisia tangolajeja.

- Jos tarkastelemme tangoa Suomen ulkopuolella, vaikkapa Argentiinassa, niin kyllähän tangoa on yhdistetty eri musiikkilajeihin jo vuosien ajan. Sitä voidaan yhdistää esimerkiksi folkiin, rockiin tai jatsiin, Leinonen toteaa.

Samalla hän kuitenkin toteaa, että myös perinteiden kunnioittaminen on tärkeää.

- Ei suomalaista tangoa olla roskakoriin heittämässä.

Uudistus arveluttaa

Tangomarkkinoilla on jo pitkään valittu sekä tangokuningas että -kuningatar. Tänä vuonna kuitenkin tämä perinne katkeaa, kun markkinoilla valitaan enää yksi tangokuninkaallinen.

Kaikkia uudistus ei kuitenkaan miellytä.

- Jotta nainen nyt voittaisi, hänen pitää olla paljon parempi kuin miehen, pelkää niin ikään Aamu-TV:ssä vieraillut Tangomusiikin edistämisyhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja Reijo Pitkäkoski.

Leinonen ei pidä Pitkäkosken pelkoja aiheellisina.

- Kyllä meillä on ollut yhtä paljon hyviä nais- ja mieskuninkaallisia.

Leinosen mukaan kahden kuninkaallisen mallista luopumista on harkittu jo pitkään. Tavoitteena on ollut ennen kaikkea lisätä Tangomarkkinoiden kiinnostavuutta.

- Haluamme, että paras laulaja voittaa. Lisäksi on myönnettävä, että nykyään kahden kuninkaallisen lanseeraaminen on yhä vaikeampaa.