Silja Europa ei päässyt Ahvenanmaalle

Kova tuuli on estänyt Silja Europaa pysähtymästä Ahvenanmaalla iltapäivällä. Tukholmasta Turkuun matkalla oleva alus ei päässyt kovan etelätuulen vuoksi satamaan. On erittäin harvinaista, että kesän lomakaudella sääolot estävät suuren risteilyaluksen rantautumisen.

Kotimaa
Silja Europa-matkustaja-alus Helsingissä.
Juha-Pekka Inkinen / YLE

Aluksen rantautuminen ei ollut turvallista voimakkaan etelätuulen vuoksi, kertoo Silja Linen PR-päällikkö Leena Lahdenperä. Tuulen nopeus oli 20 - 21 metriä sekunnissa. Lahdenperän mukaan ratkaisevinta satamaan saapumisessa on tuulen suunta.

- Kun Ahvenanmaalle saavuttaessa tuulee näin voimakkaasti etelästä, ei rantautuminen ole mahdollista, Lahdenperä sanoo.

Laivalla oli noin 100 Ahvenanmaalle aikonutta matkustajaa, jotka joutuivat jatkamaan matkaansa Turkuun. Noin 200 matkustajaa puolestaan odotti laivaa Ahvenanmaan satamassa. Heistä suurin osa pääsi myöhemmin Viking Linen aluksen kyytiin Turkuun. Viking Linen alus pääsi satamaan, koska se on kooltaan Silja Europaa pienempi. - Mitä suurempi alus on, sen vaikeampi sen on päästä satamaan, Lahdenperä kertoo.

Lahdenperän mukaan on äärimmäisen harvinaista, ettei risteilyalus pääse kovan tuulen vuoksi kesällä satamaan.

- Syksyllä ja talvella merenkäynti on voimakkaampaa, ja matkustajatkin ovat tottuneet siihen, että laivat saattavat viivästyä tai eivät pääse satamaan, sanoo PR-päällikkö Lahdenperä.

Lähteet: YLE Uutiset