F-Secure teki miljoonakaupat Ranskaan

F-Secure on ostanut ranskalaisen ohjelmistotalo Steek SA:n, yhtiö kertoo pörssitiedotteessaan. Kauppahinta on 27,5 miljoonaa euroa.

talous
F-Securen pääkonttori Helsingissä.
F-Secure

Steek on johtava eurooppalainen digitaalisen tiedonhallinnon lisäarvopalveluita operaattoreille tarjoava ohjelmistotalo. Steek on tunnettu digitaalisen materiaalin varmuuskopiointiin, tallentamiseen ja jakamiseen liittyvistä hallintapalveluistaan.

Steekin työkalujen avulla kuka tahansa voi esimerkiksi ladata valokuvia, videoita ja musiikkia matkapuhelimesta verkkoon omalle käyttäjätilille. Verkossa sisällöt on edelleen käytettävissä ja jaettavissa. 1 gigan kokoinen online-tila on ilmainen, mutta sitä suuremmat maksavat.

Yhtiön palveluilla on yhteensä yli 2,2 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Steekin liikevaihto kasvoi viime vuonna yli 300 prosenttia 2,5 miljoonaan euroon. Yhtiöllä on 50 työntekijää.

F-Secure kertoo pörssitiedotteessaan, että yrityskauppa vahvistaa yhtiön asemaa johtavana Software as a Service –kumppanina.

- Nopeasti kehittyvät varmuuskopiointipalveluiden markkinat mahdollistavat entistä nopeamman operaattoriliiketoiminnan kasvun. Tämä yritysosto tukee pyrkimyksiämme kehittää innovatiivisia internetin lisäarvopalveluita, sanoo F-Securen toimitusjohtaja Kimmo Alkio.

Yritysoston uskotaan lisäävän konsernin operaattoriliiketoiminnan liikevaihtoa loppuvuodesta 2-3 miljoonaa euroa.