1. yle.fi
  2. Uutiset

Naapurimailta kovia pakotteita Malille

Länsi-Afrikan maat ovat määränneet kovia pakotteita Malille. Sanktiot annettiin siitä huolimatta, että Malin sotilasjuntta oli ehdottanut tulitaukoa pohjoisen kapinallisille niiden saatua haltuunsa Timbuktun kaupungin. YK:n turvallisuusneuvosto järjestää tiistaina hätäkokouksen Malin tilanteesta.

Ulkomaat
Kapteeni Amadou Sanogo.
Kapteeni Amadou Sanogo.Reuters-TV.

Länsi-Afrikan maiden talousyhteisön Ecowasin 15 valtiota ilmoittivat sulkeneensa Malin vastaiset rajat, jäädyttäneensä Malin varallisuuden ja saartaneensa maan taloudellisesti. Ecowasin asettama takaraja sotilaiden vetäytymiselle umpeutui maanantain vastaisena yönä.

- Kaikki diplomaattiset ja taloudelliset sanktiot otetaan käyttöön tänään, ja niitä pidetään yllä siihen asti, kunnes perustuslaki on palautettu maahan ja valtion elimet alkavat toimia normaalisti, Norsunluurannikon presidentti Alassane Outtara sanoi Dakarissa Senegalissa maanantaina.

Mali on lähes kokonaan riippuvainen naapurimaidensa kanssa käymästään kaupasta.

Sotilaat kaappasivat vallan Malissa puolitoista viikkoa sitten. Sotilasjuntan kapteeni Amadou Sanogo lupasi jo sunnuntaina, että Ecowasin ehdot täytetään, mutta Ecowas haluaa nähdä tuloksia.

Lähteet: Reuters, AFP, YLE Uutiset

Lue seuraavaksi