Taiteilija töissä rakennusyhtiö Kontella

Rakennusyhtiö Konte Oy palkkaa taideopiskelijoita kesätöihin. Konte maalauttaa taloihinsa aulataidetta asukkaiden iloksi. Samalla nuoret taiteilijat saavat tärkeän työmahdollisuuden.

kesätyö
YLE / Tytti Rintanen

Konten Porin aluepäällikkö Kimmo Haavisto kertoo, että tavoitteena on saada kaikkiin rakentamiinsa Satakunnan alueen taloihin aulataideteos. Taloja on yhteensä noin parikymmentä Porissa, Raumalla, Kankaanpäässä ja Eurassa. Suurimmassa oassa komeilee jo kuvataideopiskelijan maalaama ja asukkaiden valitsema taideteos.

- Ensi kesänä tarvitaan taas kuvataidealan opiskelija kesätöihin. Mieluiten palkkaamme paikallisia nuoria, kertoo Haavisto.

Konte maksaa kuvataideopiskelijalle normaalin kesätyöpalkan ja vastaa tietenkin maalaustöiden kuluista. Tähän mennessä maalauksia on taiteillut viisi eri opiskelijaa.

Martintornin aulaan syntyy merimaisemaa

Karjarannassa Martintornin aulassa on parhaillaan käynnissä maalaustyöt. Aulamaalausta taiteilee kuvataideopiskelija Susanna Haavisto Lahden taideinstituutista. Susanna kertoo päätyneensä paikalle tuttavien kautta.

- Kävi oikea onnenpotku kun tuttavilta tuli tällainen työehdotus. On mukava maalata välillä tällaista suurta seinämaalausta. On myös hienoa tavata talon asukkaita, jotka ovat maalauksen tuleva yleisö, Susanna Haavisto kertoo.

Taidealan kesätyöpaikat ovat kiven alla. Seuraavaksi Raumalle maalaustöihin suuntaava Susanna on iloinen työmahdollisuudestaan.

- Tämä on kyllä Kontelta todella hieno juttu. Varmasti maalaukset ilahduttavat myös talojen asukkaita, Susanna hymyilee.

Lähteet: YLE Satakunta / Tytti Rintanen