1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rääkkylä

Nykymuotoisen Kihauksen aika ohi

Kansanmusiikkifestivaali Kihaus Folk järjestettiin tänä kesänä viimeistä kertaa perinteisessä muodossaan Rääkkylässä. Rääkkylä Folk -yhdistyksen hallitus on päättänyt, että yhden suuren kesätapahtuman sijaan järjestetään pienempiä konsertteja ympäri vuoden eri puolilla maakuntaa.

Kuva: Kihaus Folk

Yhdistyksen hallituksen mukaan viikko sitten järjestetty festivaali osoitti, ettei kansanmusiikilla ole tällä hetkellä suurten massojen kysyntää. Ensi kesänä Rääkkylässä järjestetään edelleen kansanmusiikkitapahtuma, mutta huomattavasti nykyistä tiiviimmässä muodossa.

Kihaus Folk -festivaalin vähäinen kävijämäärä on vaikuttanut myös yhdistyksen taloudelliseen tilanteeseen, mikä heijastuu omalta osaltaan tulevaisuuden suunnitteluun. Ensi kesän tapahtuman ja syksyn pienempien konserttien suunnittelu on kuitenkin jo aloitettu.

Sunnuntaina päättynyt Kihaus Folk jäi yleisötavoitteestaan. Kolean sään vaivaama festivaaliviikonloppu houkutti Rääkkylään ainoastaan 2500 kansanmusiikin ystävää, ja myös lipunmyynnissä odotukset jäivät täyttymättä.