Tuohtuneet naiset polttivat viinamajoja Intiassa

Toista sataa intialaista tappanut myrkkyviina on saanut naisväen raivoihinsa. Naisliike ryhtyi lauantaina omavaltaisesti taisteluun viinaparoneita vastaan ja poltti latoja, joissa kotipolttoista viinaa varastoitiin.

Ulkomaat

Myrkyllisestä viinasta sairastuneita virtasi Ahmedabadin sairaaloihin vielä lauantaina. Vajaan viikon mittaan jo 122 ihmistä on kuollut myrkkyviinaan ja 224 on yhä sairaalassa Gujaratin osavaltion suurimmassa kaupungissa.

Läheisellä Suratin alueella paikalliset naiset ovat omien sanojensa mukaan kyllästyneet siihen, että he tietävät keitä trokarit ovat, mutta poliisi ei puutu viinaparonien tekemisiin. Siksi Sakhi Mandal -naisliike roihautti tuntemansa viinamajan tynnyreineen päivineen liekkeihin. Indian Express -verkkosivujen mukaan polttoryhmässä on jopa 400 naista, jotka kulkevat eri kylissä tuhoamassa viinavarastoja.

- Olemme valmiit kohtaamaan kaikki seuraukset, sillä meillä on vahva naisyhteisö, kertoi yksi Sakhi Mandal -naisista uutistoimisto Reutersille.

Kotipolttoinen viina virtaa Gujaratissa, missä alkoholi on kielletty. Trokarien myrkkyviina päätyy tyypillisesti köyhälistön kurkkuihin, sillä parempituloiset voivat ostaa muista osavaltioista salakuljetettuja merkkijuomia.

Lähteet: Reuters, AP