Finalistit valmistautuvat kisan huipennukseen

Aivan pian on kuuden tangofinalistin aika astua Areenan lavalle Seinäjoella. Jokainen vuorollaan pyrkii vakuuttamaan tuomariston omasta ylivertaisuudestaan ja saamaan päähänsä tangokuninkaallisen kruunun. Finalistit kertoivat viime hetken tunnelmiaan Pohjanmaan Radiolle.

Eerika Grönlund on nuorin kuningatarkandidaatti, mutta hän ei silti tunnusta liikoja jännittävänsä finaalia etukäteen. Ennen h-hetkeä Eerika valmistautuu lähinnä nukkumalla tarpeeksi ja kertaamalla hiukan tangojen sanoja.

Markus Kokkosen valtiksi on mainittu samettisilmät, ja toki hän myöntää ulkonäön olevan tärkeä asia myös mieslaulajalle. Rauhallinen Markus uskoo kuitenkin vakuuttavansa tuomariston lopullisesti lauluäänellään ja tulkinnallaan.

Kisan kuopus Amadeus Lundberg on oppinut paljon itsestään ja omasta paineensietokyvystään tangopyörityksen keskellä. Myös musiikillista kehitystä on tapahtunut, sillä tangoja on viime aikoina opeteltu oikein urakalla.

Kaija Lustila veikkaa finaalista äärimmäisen tasaväkistä kisaa. Hän nauttii täysillä pyörityksestä ja hulinasta Tangomarkkinoilla eikä pistäisi pahakseen, vaikka vastaava pyöritys jatkuisi vielä pitkään finaalin jälkeenkin.

Marko Maunuksela on lähes menettänyt yöunensa ennen finaalia, mutta siitä huolimatta hän on hyvillä mielin lähdössä hakemaan kruunua kotiin. Fiilis on hyvä ja Marko aikoo nauttia olostaan isolla lavalla.

Finaalitangot ovat vielä suurelle yleisölle salaisuuksia, mutta Virpi Piippo kertoo tyytyväisenä, että kerrankin onni suosi häntä tangojen arvonnassa, laulettavaksi tuli kuulemma suosikkitango. Kannustusjoukot olivat matkassa torstaina ja Virpi toivoo näkevänsä muutamia tuttuja kasvoja yleisössä myös finaalissa.