Tangotuomari Sinikka Svärd palautuu pikkuhiljaa

Sanoittaja Sinikka Svärd oli Seinäjoen Tangomarkkinoilla valitsemassa uutta tangokuningasta. Ennen kuin Amadeus Lundberg kruunattiin lauantai-iltana oli tuomaristo kuullut satoja erilaisia tangotulkintoja. Sinikka sanoo urakan olleen melkoinen niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Sanoittaja Sinikka Svärd Tangomarkkinoiden tuomarina viime kesänä. Hänen vieressään on tuomariston pj. Martti Haapamäki. Kuva: YLE / Joona Haarala

- Laulajien kasvua ja kehitystä seurattiin koko ruljanssin ajan. Voittajaa ei valittu todellakaan ainoastaan televisiossa nähtyjen esitysten perusteella, sanoo Sinikka Svärd.

Itse hän antoi finaalissa Kaija Lustilalle 10 pistettä ja kisan voittaneelle Amadeus Lundbergille 9 pistettä.

- Amadeus on ihana poika ja oikeasti samanlainen kuin minkälaisen kuvan hän antaa itsessään televisiossa. Ja kun kuulin hänen laulavan ensi kertaa hyppäsin tuolitani kun ihmettelin, että voiko tuon näköisellä pojalla olla tuollainen ääni.

- Kaijalle halusin kuitenkin antaa enemmän pisteitä, sillä arvostan esimerkiksi hänen lavasäteilyään ja ohjelmistoaan, mutta myös lavan takana esiin tullutta kypsää persoonallisuuttaan ja laulukokemustaan, toteaa Sinikka Svärd Kalle Talosen ja Tarja Hiltusen haastattelussa.