1. yle.fi
  2. Uutiset

Kolmas nainen etsii vanhaa kipinää

Kolmas nainen kokosi rivinsä yhteen, palasi esiintymislavoille ja siirtyy pian studioon työstämään uutta levyä. Yhdessä soittaminen on taas mukavaa, uusia biisejä syntyy ja ”pitkin lepikoita” riittää väkeä bändiä kuuntelemaan, kertoo yhtyeen solisti Pauli Hanhiniemi.

viihde
Kolmas Nainen
AJ Savolainen

Tuntuu uskomattomalta, että härmärockin jättiläisen, Kolmannen naisen hajoamisesta on kulunut jo viisitoista vuotta. Yhtye on tehnyt vuoden 1994 jälkeen muutamia yksittäisiä keikkoja ja vuonna 2006 vajaan kymmenen keikan kiertueenkin, mutta tänä keväänä yhtye ilmoitti paluustaan ja myös uuden levyn tekemisestä.

Päätös keikkalavoille ja levytysstudioon palaamisesta ei syntynyt kuitenkaan yhtäkkiä.

- Kyllä tässä meistä useammalla on ollut jo jonkin aikaa sellainen olo, että yhdessä voisi vielä jotain tehdä. Erityisesti Sakaria (Pesola) kuitenkin hirvitti homman työläys. Viimesyksyisen bändikokoontumisen ja yhteisen soittelun jälkeen päätettiin, että kokeillaan, kertoo yhtyeen laulaja Pauli Hanhiniemi.

”Tää on nyt nähty”

Bändin hajoaminen vuonna 1994 johtui Pauli Hanhiniemen mukaan motivaation puutteesta ja perinteisestä naamaärsytyksestä. Suomi oli nähty ja suurin piirtein kaikki koettu. Esityskieltäkään ei tahdottu lähteä muuttamaan Neljän ruusun tapaan.

- Meikäläiselle esityskieli on suomi ja rajat tulee siinä mielessä äkkiä vastaan. Silloin pelotti, että tämä muuttuu rutiiniksi ja meistä tulee samanlaisia kuin kaikista muistakin suomalaista bändeistä, Hanhiniemi nauraa.

Tauon jälkeen motivaatio on löytynyt. Uuden musiikin työstäminenkin innostaa, koska paluuta ei haluttu tehdä vanhojen hittien varaan. Myös yleisön vastaanotto on ollut rohkaisevaa.

- Vuoden 2006 kiertue osoitti, että tuolla on pitkin lepikoita väkeä, joka tahtoo tulla katsomaan nimenomaan Kolmatta naista. Se antoi uskoa, Hanhiniemi toteaa.

Paluussa on aina myös riskinsä

Kun yhtye kasataan vuosien jälkeen uudelleen, riittää comebackille aina arvostelijoita. Hanhiniemi myöntää, että paluussa on riskinsä.

- Nyt nähdään, että pystytäänkö me vielä puhuttelemaan yleisöä ja syntyykö sitä entisenlaista kipinää. Toisaalta siinä riskissä on juuri tämän paluun hauska puoli. Ja jos me tässä itse viihdytään, niin sekin on jo ihan riittävä asia.

Ainakin yhtyeen kotikonnuilla Tampereella suosiota tuntuu riittävän. Perjantainen keikka Tammerfesteillä on loppuunmyyty.

Uuden levyn materiaali alkaa valmiina ja yhtyeen studioaika alkaa heinäkuun 20. päivä. Levy on määrä saada markkinoille jo syksyn aikana. Sanoitusten tekeminen on edelleen Hanhiniemen vastuulla.

- Mä olen saanut kirjoitettua levylle tekstejä aika kivutta. Ihan varma en ole vielä siitä, että olenko kaikkeen tyytyväinen.

Sormet hellänä Beatlesin vuoksi

Pauli Hanhiniemi alkoi opetella kitaransoittoa vuonna 2005. Viime ajat harjoittelu on ollut tiivistä, sillä Hanhiniemi on mukana syksyllä Tampereella ensi-iltaan tulevassa Beatles-musikaalissa.

Hanhiniemi esittää Beatlesin soolokitaristi George Harrisonia, joten treenattavaa on riittänyt.

- Mulla on sormenpäät älyttömän kipeenä, mutta haluan opetella ne jutut, enkä vain patsastella lavalla feikkaamassa soittamista.

Kolmannen naisen kanssa Hanhiniemi kuitenkin pysyy irti kitarasta.

- Siellä on jo kolme jätkää lavalla kitaran kanssa. Mun mielestä ne biisitkin on vielä sellasia, että ne vaatii aika lujaa otetta, eikä se onnistuisi kitaran kanssa.

Lähteet: YLE Tampere / Hanna Juopperi

Lue seuraavaksi