Tienvarsipommi tappoi siviilejä Afganistanissa

Raju pommiräjähdys on tappanut ainakin yhdeksän ihmistä ja haavoittanut kolmea Afganistanissa lähellä Pakistanin rajaa. Joidenkin tietojen mukaan kuolleita on 11. Kuolonuhrien joukossa on viisi lasta, kertoo poliisi.

Ulkomaat

Tienvarsipommi repi riekaleiksi lava-auton, joka oli viemässä ihmisiä Kandaharin maakunnassa sijaitsevaan Spin Boldakin pyhäkköön.

Kukaan ei ole ilmoittautunut iskun tekijäksi, mutta poliisi syyttää siitä "valtion vihollisia", jolla Afganistanin viranomaiset viittaavat islamistiseen Taliban-liikkeeseen.

Talibanit ovat viime aikoina koventaneet edelleen otteitaan, ja tien varteen jätetyt räjähteet ovat osoittautuneet heidän tappavimmaksi aseekseen.

Siviilien lisäksi iskut kohdistuvat kansainvälisiin joukkoihin, joille heinäkuu on ollut verisin sitten vuoden 2001, jolloin Nato-johtoiset joukot tulivat Agfanistaniin. Tänä vuonna Afganistanissa on kuollut 205 ulkomaista sotilasta.

Kandaharin poliisijohtoon kuuluvan Saifulla Hakimin mukaan myös Spin Boldakin pommi oli ilmeisesti tarkoitettu kansainvälisten joukkojen tai Afganistanin armeijan saattueille, jotka käyttävät kyseistä tietä usein.

Lähteet: Reuters, AP, AFP