Raippaluodon onginnalle kaavaillaan jopa kieltoa

Raippaluodon sillan kalastukselle suunnitellaan rajoituksia. Vaasan tiepiiristä on lähetetty pursiseuroille ja vapaa-ajan kalastajille kysely, joka piti palauttaa viimeistään tänään.

Tiepiirit
Oili Mannila tuli Raippaluotoon narraamaan silakkaa Alajärveltä asti.Juha Kemppainen/YLE

Tiepiiri selvittää siis paraikaa sillalla kalastamisen vaikutuksia ja jopa kalastuksen kieltämistä. Asiaa ei tiepiiristä kuitenkaan haluttu nyt kommentoida.

Esimerkiksi Pohjanmaan TE-keskus ei kannata kieltoa, vaan suosituskylttejä sopiville kalastuspaikoille sillalla. Myöskään veneilijöillä ei ole ollut ongelmia kalastajien kanssa. Hallituksen jäsen Heikki Ahola Vaasan Merenkyntäjistä kertoo, että purjehtijat käyttävät sillan keskellä kulkevaa merkittyä väylää, ja sen kohdalla kalastajia ei ole ollut.

"Jos lähtee seikkailemaan väylän ulkopuolelle, niin siellä on saattanut joskus tarttua koukku pressuun. Meillä ei ongelmia ole ollut", Ahola toteaa.

Jotkut tiepiirin kyselyyn vastanneista haluaisivat kieltää kalastuksen kokonaan, mutta valtaosa on kalastusalueen rajaamisen kannalla TE-keskuksen tapaan. Etupäässä kyse on sillan alta kulkevan veneväylän turvallisuudesta. Kiellon kannattajat ovat perustelleet näkemystään myös siian istuksilla.

Lähteet: YLE Pohjanmaa