Arvokuljetus yritettiin ryöstää Maarianhaminassa

Maarianhaminassa kaksi naamioitunutta miestä yritti ryöstää sunnuntaina puoli viiden jälkeen arvokuljetuksen, jonka lastina oli Ålandstravets-yhtiön päiväkassa. Vapaalla ollut poliisi sai kuitenkin katkaistua pakomatkan, kertoo Ålandstidningen-lehti.

Kotimaa
Two men from Sweden attempted to rob a cash transport vehicle.
Thomas Jonsson / Ålandstidningen

Arvokuljetusauto seisoi parkissa postin edessä Torggatanilla, kun kaksi naamioitunutta miestä ajoi mopolla sen rinnalle. Toinen nuorukaisista pääsi sisään autoon ja ohikulkijat kuulivat laukauksia.

- Näin kuinka vartija nosti kätensä päänsä taakse ja laukaus kajahti, sanoo Melinda Bäckman Ålandstidningen-lehdelle.

Kaikkiaan ryöstöyrityksen yhteydessä ammuttiin viisi laukausta. Lehden tietojan mukaan vartija sai ainakin neljä osumaa, mutta vammat olivat pintaruhjeita. Ase saattoi olla ladattu paukkupanoksin tai se saattoi olla esimerkiksi starttipistooli. 19-vuotias vartija on toimitettu sairaalaan.

Ampumavälikohtauksen jälkeen ryöstäjä loikkasi takaisin mopon kyytiin ja pakomatka alkoi kävelykatua pitkin. Vapaalla ollut poliisi katkaisi paon kaatamalla ravintolan mainoskyltin mopon tielle. Hän sai vartijan ja ohikulkijoiden avulla taltutettua ryöstäjät, jotka ovat nyt poliisin kuultavina.

Suuri osa Torggatanista on suljettu tutkinnan vuoksi. Maarianhaminan poliisi aikoo tiedottaa ryöstöyrityksestä vasta huomenna maanantaina iltapäivällä, koska tekninen tutkinta on yhä kesken.

Lähteet: YLE Uutiset