Maarianhaminassa odotetaan poliisin tietoja raviradan rahojen ryöstöyrityksestä

Maarianhaminan poliisi selvittelee edelleen eilen sunnuntaina tehtyä ryöstöyritystä. Poliisi aikoo tiedottaa asiasta vasta iltapäivällä, kun rikospaikan tekninen tutkinta on valmis. Poliisi on myös kuulustellut epäiltyjä.

Kotimaa
Thomas Jonsson / Ålandstidningen

Maarianhaminassa kaksi naamioitunutta miestä yritti ryöstää sunnuntaina iltäpäivällä arvokuljetuksen, jonka lastina oli Ålandstravet-raviradan päiväkassa.

Ryöstöyrityksestä epäillyt miehet saatiin heti kiinni, kun vapaalla ollut poliisimies taltutti mopomiehet vartijan ja sivullisten kanssa.

Ålandstidningen- ja Nya Åland -lehdet kertovat, että ryöstöyritys aiheutti hämmennystä Maarianhaminen keskustassa. Osa paikalla olleista pakeni juosten kuultuaan laukauksien ääniä.

Lehtitietojen mukaan ryöstössä käytetty ase saattoi olla ladattu paukkupanoksin tai se oli starttipistooli.

Pako pysähtyi ravintolan kyltillä

Arvokuljetusauto seisoi parkissa postin edessä Torggatanilla, kun kaksi naamioitunutta miestä ajoi mopolla sen rinnalle. Toinen nuorukaisista pääsi sisään autoon, ja ohikulkijat kuulivat laukauksia.

Ampumavälikohtauksen jälkeen ryöstäjä loikkasi takaisin mopon kyytiin, ja pakomatka alkoi kävelykatua pitkin. Vapaalla ollut poliisi katkaisi paon kaatamalla ravintolan mainoskyltin mopon tielle. Hän sai vartijan ja ohikulkijoiden avulla taltutettua ryöstäjät.

- Näin kuinka vartija nosti kätensä päänsä taakse ja laukaus kajahti, sanoo Melinda Bäckman Ålandstidningen-lehdelle.

Kaikkiaan ryöstöyrityksen yhteydessä ammuttiin viisi laukausta. Ålandstidningenin mukaan vartija sai ainakin neljä osumaa, mutta vammat olivat pintaruhjeita. 19-vuotias vartija on toimitettu sairaalaan.

Suuri osa Torggatanista suljettiin sunnuntaina tutkinnan vuoksi.

Lähteet: YLE Uutiset