Ahvenanmaan ryöstöstä epäillään kahta ruotsalaismiestä

Maarianhaminan sunnuntaisen ryöstöyrityksen tekijöiksi epäillään kahta Ruotsin poliisin entuudestaan tuntemaa miestä. 20- ja 27-vuotiaat miehet ovat olleet poliisin hallussa sunnuntaista asti. Heidät määrätään vangittavaksi keskiviikkoon puoleenpäivään mennessä, kertoo Henrik Hagelberg Ahvenanmaan poliisista.

Kotimaa
Thomas Jonsson / Ålandstidningen

Hagelbergin mukaan rikoksen tekninen tutkinta jatkuu yhä. Poliisilla ei ole kahden pidätetyn miehen lisäksi muita epäiltyjä, mutta se etsii miestä, joka oleskeli tapahtuma-aikana ryöstöpaikan läheisyydessä.

Naamioituneet miehet yrittivät ryöstää arvokuljetusauton, jonka lastina oli muun muassa raviradan päiväkassa. Miehet jäivät kiinni heti ryöstön jälkeen. Sivullinen, 51-vuotias ruotsalaismies pysäytti mainoskyltin avulla varastetulla moposkootterilla pakoon yrittäneet miehet. Miehiä oli ottamassa kiinni myös vapaalla ollut ahvenanmaalaispoliisi sekä ratsupoliisi. Kiinniotossa avusti myös 19-vuotias vartija, joka oli toinen arvokuljetusauton kuljettajista.

Miehet iskivät kuljetusautoon vilkkaalla Torggatanilla Maarianhaminan keskustassa. Ryöstössä käytettiin asetta, mutta poliisi ei kerro, kuinka monta laukausta ryöstöpaikalla ammuttiin. Ryöstöyrityksessä loukkaantui lievästi kaksi, ruotsalaismies sekä vartija. Tilanne oli uhkaava, arvioi Henrik Hagelberg.

- Ryöstöyritys sattui vilkkaalla paikalla ja sillä oli useita ulkopuolisia silminnäkijöitä. Ryöstössä oli ainekset vakavampaan, kertoo Hagelberg.

Ryöstösaaliin suuruuteen poliisi ei ota kantaa. Kovin suuresta summasta ei kuitenkaan ole kyse.

Poliisi järjesti Maarianhaminassa tiedotustilaisuuden paikallisille medioille iltapäivällä. Muutoin Ahvenanmaan poliisin tiedotus tapahtuneesta on ollut niukkasanaista.

- Poliisin on saatava tilanne haltuun ja varmistettava, että omat tiedot ovat oikein ennen kuin tapahtuneesta kerrotaan eteenpäin, toteaa Hagelberg.

Lähteet: YLE Uutiset