1. yle.fi
  2. Uutiset

Tarantino pitää elokuvaa kuolemattomana viihdemuotona

Yhdysvaltalainen elokuvaohjaaja Quentin Tarantino pitää nykyajan elokuvateollisuutta haastavana toimintaympäristönä. Pulp Fiction - ja Kill Bill -tuotannoistaan tunnettu ohjaaja ei kuitenkaan usko, että elokuvat menettäisivät koskaan asemaansa viihteen huipulla.

kulttuuri
Quentin Tarantino
YLE

Quentin Tarantino pohtii tämän päivän elokuvabisnestä ja toteaa sen olevan kuin kaksiteräinen miekka.

- Kaikki paine on nykyään ensi-iltaviikonlopun ympärillä, se on masentavaa. Mutta silti juuri se pitää elokuvat elinvoimaisina. Ihmiset välittävät avausviikonlopuista ja ne ovat merkityksellisiä - ihan kuin urheilutapahtumia!

- Esimerkiksi cd-levyjen myynti valuu alas vessanpöntöstä. Myös muut viihdemuodot, joiden luulimme säilyvän ikuisesti, ovat kuolemassa. Elokuvat eivät kuitenkaan ole, Tarantino sanoo.

Quentin Tarantinon uusin tuotos Kunniattomat paskiaiset on toiseen maailmansotaan sijoittuva sotaelokuva. Sen päärooleissa nähdään muun muassa Brad Pitt ja Diane Kruger. Fiktiivinen tarina muuntelee maailmanhistoriaa, mutta Tarantino ei pidä sitä satuna.

- Mielestäni kyseessä on kuitenkin realistinen tarina, jonka henkilöhahmot muuttavat historian suuntaa. Näin ei tietenkään tapahtunut, koska hahmoni eivät olleet olemassa ohjaaja-käsikirjoittaja pohtii.

Ohjaaja kävi markkinoimassa uusinta elokuvaansa Tukholmassa.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi