1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ulkomaalaiset marjanpoimijat tulivat Lappiin

Ulkomaalaiset marjanpoimijat ovat saapuneet Lappiin. Suurten marjanostajien poimijoita on tullut koko maakunnan alueelle. Kaukaisimmat tulevat Thaimaasta.

Kuva: Yle

Riitan Herkun poimijoita ja tulkkeja on tullut pääasiassa Itä-Lappiin. Joissakin kylissä on paikalla vasta tulkkeja ja tiedustelijoita, jotka hakevat hyviä marjamaita. Paikoin työn touhussa on jo varsinaisia marjanpoimijoitakin.

Riitan Herkun ulkomaalaiset marjanpoimijat majoittuvat muun muassa Kuoskun (Savukoski), Saijan (Salla), Vuotungin (Kuusamo) ja Luusuan (Kemijärvi) kyliin.

Kaukaisimmat poimijat Thaimaasta

Myös Lapin Lihan ensimmäiset poimijat ovat saapuneet maakuntaan. Toimitusjohtaja Jukka Kristo kertoo, että poimijoita on tullut eri puolille Lappia.

Marjanpoimijoita saapuu tänä kesänä muun muassa Thaimaasta ja Venäjältä. Riitan Herkusta ja Lapin Lihasta kerrotaan, että kaikki poimijat ovat perillä marjamailla heinäkuun loppuun mennessä.

Suomeen odotetaan tänä kesänä noin 1 900 marjanpoimijaa. Suurimmat marjanostajat solmivat keväällä sopimuksen, jolla ne sitoutuivat muun muassa rajoittamaan poimintaa kylien välittömässä läheisyydessä.