Henkilöauto töytäisi karhua

Henkilöauto ja karhu törmäsivät tiistain vastaisena yönä Joensuun Tuupovaarassa. Karhukolari tapahtui puolenyön jälkeen Öllöläntien alkupäässä Tuupovaarasta tultaessa.

Kotimaa

Autoilija ei loukkaantunut onnettomuudessa. Ajoneuvon tönäisemä karhu poistui kolarin jälkeen metsään. Tuupovaaran riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Minna Leppänen kertoo, että hän sai hätäkeskuksesta pyynnön lähettää jäljestäjät varmistamaan karhun kunto.

Yön aikana karhua jäljestettiin kolmen miehen ja koirien voimin. Metsästäjä Kyösti Turpeinen kertoo, että jälkien perusteella karhu selvisi kolarista loukkaantumatta.

- Jäljestimme karhua yhteensä 5 kilometrin matkan koirien kanssa. Jäljistä päätellen karhu on terve. Karhu oli jäänyt ruokailemaan horsmia ja koiraputkia pian kolarin jälkeen. Maastossa ei myöskään näkynyt verijälkiä, kertoo Turpeinen yön jäljityksestä.

Jäljistä päätellen karhu on noin 100-kiloinen, eikä sillä ole mukanaan poikasia. Tuupovaaran riistanhoitoyhdistyksen mukaan karhun ja auton väliset kolarit ovat melko harvinaisia.

- Ilomantsin ja Tuupovaaran alueella karhukolareita sattuu vain yksi 2-3 vuodessa, sanoo Tuupovaaran riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Minna Leppänen.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala / Sari Jormanainen