Volter Kilpi –kirjallisuusviikko kulttuurinalojen vuoropuhelua

Kustavissa järjestettävä Volter Kilpi -kirjallisuusviikko painottaa tulevaisuudessakin eri taiteenalojen välistä vuoropuhelua. Kirjallisuusviikkoa vietetään parhaillaan jo yhdettätoista kertaa.

Volter Kilpi

Kilven tekstejä näytelmiksi versioinut Yövieraat-teatteri esiintyy Kustavissa nyt viimeistä kesää. Teatteria ja muuta taidetta tullaan näkemään kuitenkin myös tulevaisuudessa, sanoo Kilpi-viikon toiminnanjohtaja Piia Allén.

– Tapahtumaa ei olisi olemassa ilman Yövieraita. Siinä mielessä ihan korvaamaton merkitys teatterilla on ollut, kertoo Piia Allén.

Tapahtuman alkuvaiheessa Yövieraiden teatteriesitykset herättivät yleisössä kiinnostusta, pohtii Allén. Teatterin kautta tapahtuman muutkin osiot ovat sivussa kehittyneet ja muuttuneet niin että siitä Allénin mukaan on tullut hyvä, tasokas ja monipuolinen.

Tilaa esittäville taidemuodoille

Volter Kilpi-viikko kestää tänä vuonna poikkeuksellisesti kymmenen päivää. Teatteriryhmä Yövierailla on tänä aikana yli kaksikymmentä esitystä. Taiteellinen ohjelma on vuosien aikana painottunut Yövieraat-teatterin esityksiin, mutta tulevaisuudessakin esittävät taidemuodot saavat tilaa, lupaa Piia Allén.

– Yövieraat on viimeistä kertaa tässä kapasiteetissa. Mutta uskon, että Kustavissa nähdään Kilven näytelmiä tulevaisuudessakin, toteaa Allén.

Kirjallisuus pysyy tapahtuman keskiössä. Piia Allénin mukaan muut taidemuodot jotka tukevat kirjallisuutta ja keskustelevat kirjallisuuden kanssa tulevat olemaan esillä. Tulevaisuudessa on mahdollisuus kokeilla uusia linjoja. Kilpi-viikko haluaa tukea nuoria lupaavia kykyjä ja antaa heille mahdollisuuden päästä esille.

-Uskon uusia linjoja kokeillaan, sen lisäksi että säilytämme vahvana tämän perinteinen kirjallisuus näkökulman, painottaa Piia Allén.

Lähteet: Radion Kulttuuriuutiset/ Lisa Enckell