1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Yhdysvaltain suurin sarjakuvafestivaali naisistuu

Yhdysvaltojen suurin sarjakuvafestivaali Comic-Con kasvattaa suosiotaan. San Diegossa torstaina alkavalle, nelipäiväiselle festivaalille odotetaan yli sataa tuhatta kävijää. Valtaosan festarivieraista ennakoidaan olevan tänä vuonna naisia.

Kissanaiseksi pukeutunut Gen Nylen (vas.) ja Harley Quinniksi pukeutunut Maddie Des Jardins jonottavat vuoden 2008 Comic Con -tapahtumassa. Kuva: Sean Masterson / EPA

Festivaaliliput Comic-Coniin myytiin tänä vuonna loppuun ennätyksellisen aikaisin. Neljän päivän festariliput loppuivat jo pari kuukautta sitten. Comic-con on Yhdysvaltain suurin sarjakuvatapahtuma, joka kerää yhteen piirtäjiä, kirjailijoita, kustantajia ja faneja. Sarjakuvista päähuomio on vuosien mittaan siirtynyt niistä tehtyihin Hollywood-tuotoksiin.

Sen lisäksi että sarjakuvafestivaalin yleisö on kasvanut, se on myös naisistunut. Kun vielä muutamia vuosia sitten suuri enemmistö festivaalille saapuvista sarjakuvaharrastajista oli miehiä, on kävijäkunta nyt selvästi naisvetoisempaa. Jopa enemmistön festivaalivieraista ennakoidaan olevan tänä vuonna tyttöjä tai naisia.

Naisyleisöä Comic-Coniin houkuttelee muun muassa festivaalille saapuva Twilight - Houkutus -elokuvan tähtikaarti. Valtaisan suosion saavuttanut, Stephenie Meyerin samannimiseen kirjaan perustuvan elokuvan ensiesitys oli yksi viimevuotisen Comic-Conin suosituimpia tapahtumia. Tuolloin tuhannet, pääosin naispuoliset fanit jonottivat festarialueelle nähdäkseen vilauksen suosikkikirjansa elokuvaversiosta.

San Diegossa järjestetettävän festivaalin ohjelmistoon kuuluu lisäksi kymmeniä luentoja, haastattelutilaisuuksia ja paneelikeskusteluja. Huippuvieraisiin lukeutuvat tänä vuonna ohjaajat Hayao Miyazaki ja Tim Burton.