1. yle.fi
  2. Uutiset

Savannien yltä Saimaan taivaalle

Savonlinnan satamasta pääsee vesitasolla vaikka ihan huvin vuoksi maisemalennolle. Sen vesitason puikoissa on tänä kesänä ollut Aarno Alanteen, joka työkseen kuljettaa pienlentokoneilla elintärkeätä apua tarvitseveille Afrikassa.

vesilentokoneet
YLE / Paavo Koponen

Humanitäärisen avun ja hengellisen sanomankin perille toimittaminen on lentäjä Aarno Alanteen työtä Afrikassa. Siellä matkustajina on yhtä hyvin hoitoon vietäviä potilaita tai lääkintähenkilökuntaa, kuin pappeja ja ministereitäkin. Rahti puolestaan voi olla lääkkeitä ja ruokaa tai vaikka eläviä kananpoikia.

Lähetyslentäjät toimivat peiniltä ja usein huonokuntoisilta kentänpätkiltä, pienehköillä muuta lujatekoisilla ja voimakailla lentokoneilla. Lentokoneet ovat Afrikassa monin paikoin elämän ehto. Maanteilä liikuminen on todella vaarallista tien kehnon kunnon, rosvojen ja villieläinten vuoksi. Tai sitten tietä ei kerta kaikkiaan ole.

Kesätöinään Aarno Alanne on lennättänyt turisteja vesitasolla Savonlinnan yllä. Siinäkin hommassa voi antaa ihmisille paljon, sanoo lentäjä itse. Afrikassa lentokone tuo elämää, Saimaan yllä ainakin elämyksiä.

Lue seuraavaksi