Etelä-Korean paras huumekoira nuuskii kuutena kloonina

Etelä-Korean tullin palvelukseen on astunut maan parhaan nuuskijan kuusi kloonia. Toissa vuoden lopulla syntyneet koirat kloonattiin labradorinnoutaja Chaserin soluista, koska sillä oli Etelä-Korean tullikoirien tarkin nenä.

Ulkomaat
Kuusi kloonattua huumekoiraa.
Reuters-TV

Seitsemästä poikasesta kuusi läpäisi miltei puolitoistavuotisen koulutuksen ja aloitti työnsä perjantaina.

Kaikkien poikasten nimi on Toppy, joka viittaa sanoihin "tomorrow's puppy", "huomisen koiranpentu". Sarjan seitsemäs pentu joutui jättämään opinnot kesken loukkaantumisen vuoksi.

Toppyt ovat maailman ensimmäiset kloonatut tullikoirat. Ne osoittivat jo koulutuksessa löytävänsä huumekätköt paremmin kuin muut koirat, Etelä-Korean tullilaitoksen edustaja sanoo.

Kolmen koiran työpaikka on maan suurimmalla lentokentällä ja muiden Incheonin, Gimpon ja Daegun kaupungeissa.

200 000 euron projektia johti Lee Byung-Chun, joka oli päätekijöitä myös, kun maailmassa kloonattiin ensimmäinen koira vuonna 2005.

35 000 eurolla kopio lemmikistä

Koirien kloonaaminen on osoittautunut vaikeammaksi kuin monien muiden nisäkkäiden. Nyt se kuitenkin vaikuttaa eteläkorealaisyhtiölle varsin lupaavalta bisnekseltä.

Alkuvuonna Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoi eteläkorealaisten onnistuneen ensi kertaa kloonaamaan koiran rahasta. Kalifornialainen nainen oli valmis maksamaan pitbullterrierinsä kopiosta yli 200 000 euroa. Keinoemot synnyttivätkin niitä kaikkiaan viisi kappaletta.

Yhtiön markkinointipäällikkö arvelee, että kysynnän kasvaessa lemmikin kopion hinta asettunee kolmessa vuodessa 35 000 euron paikkeille. Yhtiö arvelee kykenevänsä 300 kloonin vuosivaihtoon.

Lähteet: AFP, YLE Uutiset