1. yle.fi
  2. Uutiset

Heinäkuun viimeinen viikonloppu soi vaskitorvin ja sähkökitaroin

Viikonlopun aikana järjestetään runsaasti tapahtumia eri puolilla maata. Tapahtumia on tarjolla niin musiikin, moottoriurheilun kuin perinnejalkineiden ystäville.

kulttuuri
Judith Saxton trumpetteineen Lieksan Vaskiviikolla 2008.
Pekka Saarinen

Yksi vanhimmista viikonlopun tapahtumista on 30-vuotisjuhliaan viettävä Lieksan vaskiviikko. Juhlavuoden teema on vaskisoittimet ja tapahtumaan on kutsuttu monia alan merkittävimpiä nimiä. Festivaali kestää reilun viikon. Naapurikaupungissa Kuhmossa jatkuvat puolestaan 40. kamarimusiikkifestivaalit.

Viikonlopun aikana on tarjolla myös runsaasti pop-, rock-, ja metallimusiikkia. Porin metallikansa saa lauantaina täyslaidallisen, kun Sonisphere-tapahtumassa esiintyy lukuisa joukko metallimusiikin huippunimiä meiltä ja muualta. Tapahtuman pääesiintyjä on yhdysvaltalainen Metallica. Tapahtumassa esiintymisensä perunutta Anthraxia paikkaa suomalainen soturimetalliyhtye Turisas.

Seinäjoella murisevat kitaroiden ohella moottorit, kun kaupungissa järjestetään perjantaista sunnuntaihin kestävä Race ja Rock -festivaali. Musiikista vastaavat kotimaiset yhtyeet, joista odotetuimpia lienee metalliorkesteri Nightwish. Moottorin murinasta vastaa samaan aikaan järjestettävä katuajokisa.

Ylöjärvellä lauantaina järjestettävä Räikkärock tarjoaa musiikki kaikenikäsiille kotimaisin voimin. Tapahtumassa esiintyvät mm. Negative, Kotiteollisuus ja Klamydia.

Perjantai-iltana Harjavallassa Kokemäenjoen varrella järjestetään KarmaRock, joka myös luottaa laadukkaaseen kotimaiseen esiintyjäkaartiin, joukossa mm. Mokoma, Jarkko Martikainen ja Kari Peitsamo.

Viikonlopun urheilutarjonnasta vastaa mm. Reinot ja Ainot jalassa pelattavat Reino-jalkapallon MM-kisat Vesannolla. Kolmatta kertaa järjestettävään tapahtumaan osallistuu 40 miesjoukkuetta ja 20 naisjoukkuetta. Joukkueet ovat lähtöisin eri puolilta Suomea. Tänään alkava turnaus järjestetään ensimmäistä kertaa kaksipäiväisenä.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi