1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. festivaalit

Rotuaari Piknik luottaa kotimaisiin artisteihin

Jo kymmenen vuoden ikään ehtinyt Rotuaari Piknik tarjoaa tänä vuonna kaupunkifestivaaliyleisölle sekä uusia tulokkaita että jo pitkään huipulla olleita suomalaisyleisön suursuosikkeja. Rotuaari Piknikin lavalla nähdään muun muassa Apulanta, Maria Lund, Popeda ja Irina. Tapahtuman promoottori Ilpo Sulkala on varma, että tänäkin vuonna 8000-10 000 kävijän yleisötavoitteeseen päästään.

Kuva: YLE / Eeva Huovinen

Keskiviikkoiltana Oulussa käynnistyvän Rotuaari Piknikin järjestelyt olivat keskiviikkoaamuna jo lähestulkoon valmiit. Muutamia kankaita ja näyttöjä vaille valmiilla tapahtumapaikalla promoottori Ilpo Sulkala kertoi tunnelman olevan hyvä.

- Vuosi on tapahtumaa tehty, ja aina tuntuu että se tulee housut nilkoissa yllättäen. Viimeinen päivä on aina se päivä, jolloin on eniten tekemistä.

Kaupunkifestivaalin tapahtumapaikkana toimii Oulun kävelykatu Rotuaari. Musiikkia on tarjolla lisäksi myös Amarillossa ja 45 Specialissa. Iltakonserttien lisäksi Rotuaarilla on tarjolla myös päiväohjelmaa torstaista lauantaihin.

Rotuaari Piknikin festivaalialueelle mahtuu 3500 juhlijaa päivässä. Sulkala myöntää, että tässä tulee raja vastaan, eikä esimerkiksi tuhatta ihmistä enemmän voisi enää alueelle ottaa. Sulkala vertaa kaupunkifestivaalia ulkoilmaravintolaan. Tunnelma on tiivis, mutta ei kuitenkaan liian täyteen ahdettu.

- Kyllä me ollaan tässä kymmenen vuoden aikana nähty paljonko tänne pystyy mahduttamaan väkeä. Mitään ongelmia ei ole koskaan ollut.

Piknik jatkaa hyväksi havaitulla linjalla

Vaikka Rotuaari Piknik järjestetään nyt kymmenettä kertaa, ei luvassa ole erityisiä yllätyksiä tai juhlallisuuksia.

Kaupunkifestivaali tarjoaa tuttuun tapaan suomalaisen rock-, pop- ja iskelmätaivaan kirkkaimpia nimiä. Sulkala puolustaa varman päälle valittua esiintyjäkaartia.

- Ne kitisee, jotka kitisee. Me pyrimme joka vuosi saamaan tänne valtakunnan ykkösartistit, se on tämän tapahtuman ykkösajatus. Rokkifestivaalit ja esimerkiksi elektronisen musiikin festivaalit ovat sitten asia erikseen.

Rotuaari Piknikin illat on pyritty rakentamaan erilaisten musiikillisten teemojen ympärille. Sulkala tähdentää, että neljää rockmusiikki-iltaa on turha järjestää.

- Pyrimme viihdyttämään erilaisia kohderyhmiä eri iltoina.

"Näyttää pelottavan hyvältä"

Sulkala uskoo, että vuosittaiseen 8000-10000 kävijän tavoitteeseen päästään tänä vuonna komeasti. Liput ovat menneet kaupaksi hyvin.

- Nyt näyttää pelottavankin hyvältä, mutta olen sen verran tottunut, että ei kannata vielä ruveta hyppimään riemusta. Sen näkee sitten lauantai-iltana.

Sää on perinteisesti asia, joka festivaalijärjestäjiä pelottaa. Tänä vuonna sääennusteet lupaavat hyvää menestystä.

Rotuaari Piknikin tulevaisuus on pitkälti kiinni muusta Rotuaarin kunnostamisesta kehittämisestä ja esimerkiksi Kallioparkista. Sulkala on sitä mieltä, että kävelykatu pitäisi saada kuntoon.

Kaupunkifestivaalia pyritään kehittämään tulevaisuudessa laadullisesti. Ilpo Sulkala painottaa, että festivaalialueen laajentamiselle ei kuitenkaan ole tarvetta. Suomalaiset huippuartistit tulevat olemaan tapahtuman valttikortti myös tulevaisuudessa.