Kokkolan Oopperakesä neljättä kertaa

Oopperakesän järjestäjät katsovat tyytyväisinä lipunmyynnin edistymistä. Vajaat 70 prosenttia kantaesitettävän Döbeln 1809 -oopperan lipuista oli myyty perjantaihin mennessä.

oopperat
Sami Lindblad/YLE

Kokkolan Oopperayhdistyksen toiminnanjohtajan Annika Myllärin mukaan Kokkolan Oopperakesä -festivaali on matkalla juuri tavoitesuuntaansa. Finland Festivals -ketjun jäsenenä se aikoo pitää vuosittain mukana yhden oopperan ja monipuolisesti niin laulu- kuin instrumentaalikonsertteja.

Tänä vuonna mukana on ensimmäistä kertaa lastenooppera. Hästarna kommer -oopperasta on Suomen kantaesitys.

Kävijätavoitteiden täyttymiseen uskotaan

Viime vuonna Oopperakesässä vieraili noin 5000 ihmistä ja tänä vuonna toiminnanjohtaja Annika Mylläri uskoo päästävän samaan.

Döbeln-oopperan ensi-iltaan oli torstai-iltana vielä joitakin lippuja jäljellä, tiistain esitykseen noin sata ja torstain esitykseen toista sataa. Lipunmyyntiohjelmasta puuttuvia ylimääräisiä paikkoja on katsomon rakentamisen yhtydessä myös saatu, joten ovelta lipun osto on hyvin mahdollista.

Lastenoopperaesityksistä ensi-ilta ja tiistai-ilta on myyty loppuun, maanantain esitys on täyttymässä, mutta torstaille löytyy tilaa. Lastenoopperaa on hyvin tuettu monista eri lähteistä.

Döbeln-oopperan myynti on Oopperakesän tulojen kannalta tärkeintä, sillä Oopperakesän kokonaisbudjetista alle 300 000 eurosta Döbeln vie 230 000 euroa. Oopperan myynti on budjetoitu 80 prosentin täyttöasteelle eli 1300 lippuun, näistä oli torstai-iltaan mennessä myyty noin 1100.

YLE Radio 1 lähettää suorana

Yksi viikon konserteista radioidaan suorana Yle Radio 1:ssä. Toiverunojen ja -laulujen ilta Kokkolan työväentalolta kuullaan oopperaviikon perjantaina.

Viime vuonna oopperan ystäville tarjottiin kyyti Nivalasta Kokkolaan, nyt myös Pietarsaaresta on tarjolla kyytiä viiden euron hintaan.