Tulli pysäytti heroiinia nielleen miehen - suurin takavarikko vuosiin

Tulli otti kiinni Helsinki-Vantaan lentokeltältä miehen, joka oli niellyt yli puoli kiloa heroiinia. Kesäkuun viimeisellä viikolla tehty takavarikko on suurin Suomessa tehty yksittäinen heroiinitakavarikko vuosiin.

Kotimaa
Takavarikoituja heroiinipaketteja
Tulli

Roomasta Helsinkiin saapuneelta 24-vuotiaalta espanjalaismieheltä takavarikoitiin heroiinia yhteensä 670 grammaa. Hän oli salakuljettanut huumausaineita sekä kehonsa sisällä että matkatavaroidensa joukossa. Yleensä huumausainetta takavarikoidaan kerralla vain muutamia grammoja.

- Tulli oli tehnyt kyseisestä henkilöstä ennakkoprofiloinnin, jonka perusteella hänet otettiin tarkastettavaksi. Miehen matkatavaroista löytyi heti 100 grammaa heroiinia ja puhuttelun perusteella oli syytä epäillä, että hän kuljetti huumausainetta myös kehonsa sisällä, kertoo tulliylitarkastaja Kai Vepsäläinen.

Mies oli niellyt puolikiloisen annoksensa useassa osassa. Heroiini oli pakattu kondomien kaltaisiin muovipakkauksiin.

- Kyllähän tuo on hengenvaarallista aineiden kuljettajalle. Heroiini on erittäin vaarallinen huumausaine, joten yhdenkin paketin repeäminen kehon sisällä olisi voinut johtaa miehen kuolemaan, Vepsäläinen arvioi.

Helsingin huumepoliisin mukaan takavarikoidun heroiinin arvo olisi ollut katukaupassa noin 150 000 euroa.

Kyseinen takavarikko on suurempi kuin tullin ja poliisin tekemät heroiinitakavarikot kahden viime vuoden aikana yhteensä. Heroiinitakavarikot ovat olleet Suomessa harvinaisia viime vuosina, sillä Subutex-niminen huumausaine on kasvattanut suosiotaan.

Huumeita niellyt espanjalaismies on vangittu epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta.

Lähteet: YLE Uutiset