1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. mökkeily

Auvisten kesämökki voittaa matkat maailmalla

Suomen Urheiluliiton heittolajien lajiryhmäkapteeni Mauri Auvinen on rakentanut kesämökkinsä lapsuuden maisemiin vuonna 2000, vanhan kotitilan viereen. Vaimonsa Marja-Liisan kanssa Mauri nautiskelee viimeisistä lomapäivistä ennen Berliinin MM-kisoja.

mökkeily
Terassi on viihtyisä paikka ruokailuun ja järvimaiseman ihailuun.YLE/Sanna Niskanen

Lappeenrannassa asuvat Auviset poikkeavat mökille mielummin useammaksi yöksi kuin päivän reissulle. Kesämökiltä haetaan voimia ja jaksamista arkeen ja työelämään. Mauri Auvinen on työnsä kautta kokenut ulkomaan matkaaja, mutta Suomen kesämökkiä ei voita mikään kohde.

- Kyllä suomalainen mökki täytyy olla. Tähän on tottunut ja tätä kaipaa. En ainakaan kesällä haluaisi missään etelän mailla makailla. Kyllähän se talvella on mukavaa, mutta suomalaista kesää ei voita mikään, sanoo Mauri.

Rapuja ja saunahaaveita

Pihapiirissä on mökin lisäksi grillipaikka, varastorakennus, kota ja rannassa suuri laituri. Marja-Liisa on koristanut pihaa kauniilla ruukku-istutuksilla, vaikka ei viherpeukaloksi tunnustaudukaan. Päivittäisessä käytössä oleva sauna löytyy mökkirakennuksesta. Maurin haave savusaunasta saattaa toteutua parin vuoden sisällä.

Laajalla tontilla on paljon metsää, jota hyötyliikunnan ystävä Mauri hoitaa maltillisesti aina kun oma kalenteri antaa myöten.

Hyvän rapuvuoden ennuste vetää Auviset myös elokuussa mökille. Mikäli saalista saadaan, pääsevät ystävät nauttimaan rapujuhlien antimista.

Katso sarjan edelliset jutut:

Tiihosten mökistä

Lousteen mökistä

Kiurun mökistä

Stenmanin mökistä

Tikkasten mökistä

Lue seuraavaksi