1. yle.fi
  2. Uutiset

Ericsson uskoo Nortel-kauppaan

Verkkoyhtiö Ericsson on luottavainen sen suhteen, että yhtiön voittanut tarjous Nortel-huutokaupassa menee läpi. Älypuhelinvalmistaja RIM haluaisi Kanadan hallituksen vielä tutkivan kaupan.

talous

Ericsson voitti viime perjantaina New Yorkissa pidetyn huutokaupan yrityssaneerauksessa olevan Nortelin cdma- ja lte-liiketoiminnoista. Kaupassa karvaan tappion kärsi Nokian verkkoyhtiö Nokia Siemens Networks.

Yhdysvaltain ja Kanadan viranomaiset ottavat kantaa huutokauppaan tänään.

Sekä Nortel että RIM ovat kanadalaisia yhtiöitä.

Kanadalaista osaamista ulkomaille

RIM oli myös kiinnostunut Nortelista, mutta yhtiö ei kuitenkaan saanut osallistua huutokauppaan. Blackberry-puhelimista tunnettu yhtiö pitää syrjäyttämistään epäasianmukaisena. RIM on arvostellut myös sitä, että kanadalaista teknologiaosaamista valuu ulkomaiseen omistukseen.

- Ei ole mitään syytä olettaa, että huutokaupan tulosta ei hyväksyttäisi, Ericssonin talousjohtaja ja tuleva pääjohtaja Hans Vestberg sanoo Financial Timesissa.

Ericsson vahvistuu Pohjois-Amerikassa

Kanadalaisen verkkoyhtiö Nortelin myynti ruotsalaiselle Ericssonille vahvistaa Nokia Siemens Networksin pahinta kilpailijaa selvästi, arvioi analyysiyhtiö Gartner. Noin 1,1 miljardia dollaria yrityssaneerauksessa olevan kanadalaisyhtiön cdma- ja lte-liiketoiminnoista maksanut Ericsson vahvistaa asemiaan entisestään Pohjois-Amerikassa.

- Tämä oli selvästi suuri takaisku Nokia Siemensille, joka ei ole niin suuri Pohjois-Amerikassa ja haluaisi kasvaa, Gartnerin apulaistutkimusjohtaja Jouni Forsman sanoi uutistoimisto Direktille.

Ericsson ostoksilla muuallakin

Ericsson solmi vain muutama viikko sitten toisen pohjoisamerikkalaisen verkkoyhtiön, Sprintin, kanssa langattomien verkkojen hallinnointisopimuksen. Forsmanin mukaan Nortel-kauppa tarjoaa mahdollisuudet mittakaavaetuihin ja kustannussäästöihin.

- Tämä on hyvä kauppa Ericssonille. Yhtiö vahvistaa asemiaan Pohjois-Amerikassa ja ravistelee samalla pahinta kilpailijaansa Nokia Siemensiä, Forsman arvioi

Lähteet: Yle Uutiset

Lue seuraavaksi