Brittivirkamiehet pantiin opettelemaan Twitteriä

Britannian virkamieskunta on päätetty panna twiittaamaan eli käyttämään mikroblogipalvelu Twitteriä yhteydenpidossa niin ministereihin kuin kansalaisiinkin. Viestinnän on kuitenkin oltava linjassa hallituksen politiikan kanssa.

Ulkomaat
Pääministerin nettisivu Number10.gov.uk
YLE uutiset grafiikka / number10.gov.uk

Hallitus julkisti tiistaina brittivirkamiehen Twitter-käyttöohjeet. Mutta kun yhteen twitter-viestiin mahtuu 140 merkkiä, niin käyttöohjeita on saatu kasaan kokonaista 20 sivua eli yli 5 000 sanaa.

Ohjeitten mukaan viestien tulisi olla inhimillisiä ja uskottavia ja vapaalla puhekielen tyylillä kirjoitettuja. Virkamiehelle suositellaan kahdesta kymmeneen twitter-viestiin lähetystä päivässä. Niiden lähetysvälin olisi oltava vähintään puoli tuntia, etteivät ne hukuttaisi seuraajien twittter-virtoja.

Twitter on pääministeri Gordon Brownin hallituksen uusin yritys hypätä huippunykyaikaisen viestintätekniikan kyytiin. Aikaisempia yrityksiä on sekä naurettu että kiitetty. Brownia itseään kutsutaan analogiajan poliitikoksi digitaaliaikana.

Brownin pääministerinvirasto lähettää jo tweettejä kuten "Pääministeri lähti juuri junalla Lontoosta Cardiffiin". Brownilla on jo miljoona seuraajaa. Muualla maailmassa esimerkiksi Yhdysvaltain presidentillä on 1,8 miljoonaa seuraajaa, Tanskan pääministerillä Lars Lökke Rasmussenilla 3 500, Espanjan hallituksella runsaat 2 000.

Lähteet: AP