1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. WAM

Taidemuseon Lapin-näyttely toteutuu

Hämeenlinnan Taidemuseon syksyn päänäyttely toteutuu taideväärennyskohusta huolimatta. Taidemuseo toteuttaa yhdessä turkulaisen Wäinö Aaltosen museon kanssa virolaisen Leonhard Lapinin tuotannon laajan esittelyn.

WAM
Kaksi Vladimir Tatlinin maalausta venäläisiin kansallispukuihin pukeutuneista tanssivista naisista.
Turussa esillä olleita Vladimir Tatlinin teoksia epäiltiin väärennöksiksi.YLE / Johanna Laine

Kaikki Lapinin työt ovat aitoja, eikä väärennöskohu koske niitä.

Nähdäänkö syksyn Lapinin näyttelyn yhteydessä venäläistä avantgardea, selviää myöhemmin, kertoo Hämeenlinnan Taidemuseon johtaja Taina Lammassaari.

– Me odotelemme jatkotutkimuksien tulosten selvittelyä. Wäinö Aaltosen museo tiedottaa niistä tuloksista, kun ne ovat valmistuneet. Lapinin näyttely on meidän syksyn päänäyttely, ja niin se on Turussakin. Tämä venäläinen avantgarde-näyttely on pieni kokonaisuus, jonka tarkoituksena on taustoittaa Lapinin näyttelyä, koska Lapinille venäläinen avantgarde oli tärkeä.

Turkulainen Wäinö Aaltosen museo sulki maanantaina venäläistä avantgardea esittelevän kesän näyttelynsä, kun teoksia epäiltiin taidekritiikeissä väärennöksiksi.

Wäinö Aaltosen taidemuseossa on ollut esillä toista sataa yksityisen taidekeräilijän venäläistä avantgardea esittelevää työtä, kuten Vladimir Tatlinin maalauksia.

Lähteet: YLE Häme

Lue seuraavaksi