1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. leirintä

Reilassa alkaa kesän suurin partioleiri

Pyhärannan Reilassa alkaa keskiviikkona Suomen tämän kesän suurin partioleiri. Leirillä on noin 3 500 leiriläistä ja se kestää ensi viikon torstaihin asti.

Kuva: Reila 09 / Tauno Kuisma

Reila 09 -leirin teemana on löytöretkeily.

Leiriläiset pääsevät tutustumaan eri maanosien kulttuurien lisäksi myös avaruuteen.Leirille pystytetään Ursan planetaario. Tähdet näkyvät myös leirin logossa. Lisäksi leiriläiset esimerkiksi majoitetaan neljään alaleiriin, jotka on nimetty Saturnuksen ja Uranuksen kuiden mukaan.

Reila 09 on ensimmäistä vuottaan toimivan Lounais-Suomen Partiopiirin ensimmäinen piirileiri. Lounais-Suomen Partiopiiriin kuuluvat entiset Varsinais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Satakunnan Partiolaiset ry:n alueet.

Leiri näkyy myös Raumalla

Leiriläiset saapuvat ja lähtevät leiriltä yhteiskuljetuksilla. Kaikki yhteiskuljetukset ajavat Reilaan Unajan kautta. Lisäksi leiriläisten perheenjäsenille on ensi sunnuntaina vierailupäivä, jolloin alueelle järjestetään bussikuljetuksia noin 1 000 vierailijalle.

Omilla ajoneuvoilla tulevien vierailijoiden paikoitus on Raumalla Äijänsuon urheilukeskuksen pysäköintialueella, mistä on bussikuljetus leirille.

Rantatien nopeusrajoitusta Reilan kylän kohdalla lasketaan leirin ajaksi turvallisuuden varmistamiseksi.

Lähialueen asukkaita sekä kesäasukkaita pyydetään huomioimaan yhteiskuljetusten ajankohdat. Kuljetusten sujuvuuden vuoksi pyydetään niiden aikana välttämään tarpeetonta liikkumista Reilassa leirialueelle johtavilla teillä sekä hitailla ajoneuvoilla kulkemista Pyhärannantiellä ja Rantatiellä.