Nyrkki viuhuu Ulvilan pesäpallostadionilla

Satakunnassa ei ole järjestetty vuosiin ammattinyrkkeilytapahtumaa. Lauantaina 8. elokuuta Kankaanpään kovanyrkki Janne Katajisto aloittaa ammattilaisena Ulvilan taivaan alla.

Janne Katajisto (Kirjailija)
Janne Katajiston (oik.) sparrauskaverina on toiminut ammattilaisten raskaan sarjan hallitseva Suomen mestari Juho Haapoja.Caramelito Promotions

Ulvilassa otellaan 8. elokuuta kaikkiaan seitsemän ammattilaisottelua. Oman mausteensa tapahtumaan tuo se, että kyseessä on ulkoilmatapahtuma. Edellinen ammattinyrkkeilyilta taivasalla nähtiin Suomessa 14 vuotta sitten.

Janne Katajiston lisäksi suomalaisista kehässä nähdään Roope Puumalainen ja Pekka Eskelinen. Ruotsalaista nyrkkeilyosaamista Ulvilaan olympialaisissakin esiintynyt Patrick Bogere ja lisäksi mukana iskijöitä mm. Virosta ja Venäjältä.

Tapahtuman taustalla on noin vuoden ikäinen vaasalainen ammattinyrkkeilytalli Caramelito Promotions, jonka taustahahmo on Petro Koskimies.

- Meidän tavoitteenamme on tehdä asioita omalla tavallamme ja siksi viemme tapahtuman ulos. Sateen sattuessa siirrymme Ulvilan yhteiskoulun saliin, Koskimies toteaa.

31-vuotias debytantti

Satakuntalaisittain illan mielenkiintoisinta antia on Kankaanpään kovanyrkin Janne Katajiston debyytti paidattomana.

- Kyllähän se hiukan jännittää ja mietityttää. Halusin kokeilla jotain muuta pitkän amatööriuran jälkeen, vaikka olisihan sitä hiukan nuorempana voinut nämä ammattilaisottelut aloittaa, toteaa 31-vuotias Katajisto.

Kankaanpääläinen voitti amatöörinä mm. kaksi kertaa superraskaassa sarjassa SM-kultaa ja on kukistanut komeaa ammattilaisuraa tekevän Robert Heleniuksen. Vastustajastaan Venäjän Igor Evseevistä Katajisto ei tiedä mitään muuta kuin että myös venäläinen iskee paidattomana ensimmäistä kertaa.

Lähteet: YLE Satakunta / Mika Viljanen