1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Näyttelyvieraat sotkivat Raamatun

Britanniassa taidenäyttelyssä esillä ollut Raamattu on jouduttu poistamaan, kun näyttelyn vieraat kirjoittivat sen täyteen solvauksia.

Kristitty taitelija Jane Clarke oli pyytänyt glasgowlaisen modernin taiteen museon vieraita kirjoittamaan omia tarinoitaan ja ajatuksiaan Raamatun sivuille, ajatuksena oli tuoda kirjaa lähemmäs ihmistä. Monet vieraiden kommentit olivat kuitenkin suorasukaisen solvaavia.

”Tämä on pelkkää seksististä skeidaa, jätä huomiotta”, kirjoitti yksi vieras. ”Ihmiskunnan suurin vale”, kirjoitti toinen. Yhden vieraan mukaan ”Mick Jagger ja David Bowie kuuluvat tähän kirjaan”.

- Toivoin, että ihmiset osoittaisivat enemmän kunnioitusta Raamattua, kristinuskoa ja museota kohtaan. Kirjoittamalla Raamatun marginaaliin olisimme osoittaneet, kuinka monet kirkot ovat marginalisoineet ihmisen ja samalla halumme jumalan läheisyyteen, varsinkin seksuaalivähemmistöihin liberaalisti suhtautuvan Metropolitan Community Churchin pastorina työskentelevä Clarke kertoo.

Tiistaina museon edustalla kokoontui satapäinen mielenosoittajien ryhmä. Heidän mukaansa Raamattu on kristityille pyhä ja sen sotkeminen on vandalismia.