Iron Skyn ohjaaja: Vastaanotto on ollut epäilyttävän hyvä

Tieteiselokuva Iron Sky saa huomenna ensi-iltansa Suomessa. 7,5 miljoonan euron budjetilla tehty Suomen kallein elokuva on myyty jo 70 maahan.

Ylen aamu
Iron Skyn ohjaaja Timo Vuorensola (oik.) ja erikoistehosteista vastannut tuottaja Samuli Torssonen (vas).
Suomen kaikkein aikojen kalleimman elokuvan, pitkään ja hartaasti tehdyn natsiscifikomedia Iron Skyn syntyä valottivat Aamu-tv:ssä ohjaaja Timo Vuorensola ja erikoistehosteista vastannut tuottaja Samuli Torssonen.

Kuunatseista kertova Iron Sky on jo esitetty Berliinissä, Texasissa ja kiertueella eri puolilla Suomea. Scifi-komedian ohjaajan mukaan elokuva on tähän mennessä saanut yleisöltä kaikkialla upean vastaanoton.

- Vastaanotto on ollut pöyristyttävän hyvä. Se on epäilyttävän hyvä, ohjaaja Timo Vuorensola sanoo.

Iron Sky on 7,5 miljoonan budjetillaan Suomen tähän asti kallein elokuva. Vahvasti mukana tieteiselokuvan teossa oli suuri faniyhteisö. Heiltä saatiin myös miljoona euroa, kun rahoitus alkoi olla lopussa. Elokuvan tekemiseen kului kuusi vuotta.

- Pikkuhiljaa rupesimme uskomaan, että tässä on universaalin tarinan aiheet. Usko vahvistui matkan varrella. Kuunatsit kiinnostavat kaikkia, ohjaaja Timo Vuorensola toteaa.

Erikoistehosteita tehtiin suomalaisella sisulla

Erikoistehosteiden tekeminen oli tuottaja Samuli Torssosen mukaan haastava tehtävä. Kunnianhimoista jälkeä tehtiin pienellä porukalla.

- Yleensä ihmisiä on tällaisissa tuotannoissa satoja ja meillä 20. Ehkä tässä suomalaisella sisulla päästiin läpi, erikoistehosteista vastannut tuottaja Samuli Torssonen kertoo.

Iron Skyn tekijätiimi on herättänyt kiinnostusta maailmalla. Puheluita seuraavien projektien tiimoilta on tullut Hollywoodistakin. Niistä ohjaaja ei toistaiseksi kerro enempää.

- Ne ovat hyvin amerikkalaisia puheluita, hän toteaa.

Kymmeniin maihin myyty elokuva on levityksessä Yhdysvalloissa näillä näkymin kesäkuussa.

Lähteet: Yle Uutiset