1. yle.fi
  2. Uutiset

Jätevuoret muhivat Palermon kaduilla

Italiaa pitkään vaivannut jätekriisi on puhjennut tällä kertaa Sisilian pääkaupungissa Palermossa. Jäteautojen kuljettajien lakon takia kaduille on keräytynyt tonneittain jätettä, jota kevät lämmittää haisevaksi terveysuhaksi.

Ulkomaat

Palermon jätekasat ovat kasvaneet jopa niin suuriksi, että ne ovat tukkineet liikenteen joiltakin kaduilta. Monet asukkaat eivät enää pääse edes ulos kodeistaan jätteiden vallattua jalkakäytävät ovelle asti.

Terveysviranomaiset varoittavat, että auringon lämmittämien jätevuorten uumenissa lisääntyvät niin bakteerit kuin hiiret. Ihmisiä varoitetaan myös roskien polttamisesta, sillä savukaasussa on myrkyllistä dioksiinia.

Palermon turismiviranomaiset puolestaan pelkäävät, ettei pääsiäisen matkailusesongista tule mitään. Komeiden kirkkojensa ja palatsiensa vuoksi Palermo on yleensä suosittu pääsiäislomakohde. Nyt hotelleista on jo tullut viestiä turistien joukkopaosta.

Jätekriisit ovat vaivanneet Italian kaupunkeja monia vuosia. Napolissa tarvittiin viime vuonna sotilaiden apua, ennen kuin kaduilta saatiin raivattua 3 500 tonnia jätettä.

Kriisi ei ole Palermossakaan ensimmäinen, sillä jätteenkeräily ja kaatopaikat ovat pitkään toimineet kapasiteettinsa äärirajoilla.

Lähteet: Yle Uutiset

Lue seuraavaksi