Keskustele: Joukkorahoitus tulee - minkä idean toteuttamisesta sinä voisit maksaa?

Yhä useampi toimija hakee tekemiselleen rahoitusta yksittäisiltä kansalaisilta netin kautta. Ilmiösta käytetään termiä joukkorahoitus. Parhaita suomalaisia esimerkkejä joukkorahoituksen voimasta ovat elokuvat Star Wreck ja Iron Sky. Olisitko sinä valmis antamaan netissä rahaa sinulle tärkeän asian toteuttamiseen?

Osallistu

Myös pienyrittäjät ja toimittajat ovat kokeilleet onnistuneesti joukkorahoitusta. Tätä varten nettiin on perustettu erilaisia sivustoja.

Yksi niistä on amerikkalainen Spot.us (siirryt toiseen palveluun), jossa toimittajat hakevat rahoitusta työlleen.

Toinen esimerkki on suomalaislähtöinen GrowVC (siirryt toiseen palveluun), jossa start up -yritykset hakevat ideoilleen rahaa.

Kickstarter.com-sivustolla (siirryt toiseen palveluun) haetaan puolestaan rahoitus luoville projekteille - esimerkiksi taiteen, muotoilun ja musiikin tekemiseen.

Helsingin Sanomien mukaan joukkorahoituksen yleistymistä hidastaa nyt lainsäädäntö, joka on laadittu sijoittajien suojelemiseksi.

Netin kautta voidaan rahoittaa myös kyseenalaista toimintaa. Maaseudun tulevaisuuden mukaan Venäjän Karjalassa susia kasvattanut henkilö (siirryt toiseen palveluun) sai rahoituksen toimintaansa keskieurooppalaisilta susien suojelijoilta nimenomaan netin kautta.