Terroristiepäilty pilkkaa Yhdysvaltoja: "En ole piilossa - 10 miljoonaa kuuluu minulle"

Pakistanilainen terroriristiepäilty on pilkannut Yhdysvaltoja sen jälkeen, kun hänen kiinniottamisestaan luvattiin keskiviikkona kymmenen miljoonan dollarin palkkio.

Ulkomaat

- Olen täällä, en ole piilossa. Yhdysvaltojen pitäisi antaa palkkioraha minulle, uhosi Mumbain terrori-iskun suunnittelusta epäilty Hafiz Mohammad Saeed Pakistanissa järjestämässään lehdistötilaisuudessa.

Saaed ilmoitti olevansa torstaina Lahoressa ja Yhdysvaltojen tavoitettavissa. Uhon taustalla on se, että Pakistan tuskin pidättää Saeedia.

Saeed on kampanjoinut näkyvästi Yhdysvaltoja vastaan sen jälkeen, kun Yhdysvaltojen ilmaiskussa kuoli 24 Pakistanin sotilasta marraskuussa.

Yhdysvallat lupasi tiistaina kymmenen miljoonan dollarin palkkion Saeedin vangitsemisesta tai vangitsemiseen johtavista tiedoista.

Hafiz Mohammad Saeedin epäillään olleen suunnittelemassa Intian Mumbain terrori-iskua, jossa kuoli 165 ihmistä vuonna 2008. Saeed vangittiin Pakistanissa iskun jälkeen mutta vapautettiin myöhemmin.

Hafiz Mohammad Saeed perusti 90-luvulla Lashkar-e-Taiba -järjestön, joka taisteli Intiaa vastaan kiistellyllä Kashmirin alueella. Ääri-islamilaisen järjestön epäillään olleen myös Mumbain terrorihyökkäyksen takana.

Hafoz Mohammad Saeed perusti Pakistanissa myös Jamaat-ud-Dawa-hyväntekeväisyysjärjestön, jota YK pitää Lashkar-e-Taiban peitejärjestönä.

Yhdysvaltojen lupaama palkkio on tällä hetkellä yksi suurimmista. Terroristijohtaja Osama bin Ladenin seuraajana pidetystä Aiman al-Zawahirista Yhdysvallat on luvannut 25 miljoonan dollarin palkkion.

Lähteet: AP, Yle Uutiset